Bu makamlara aday olacak kişilere buradan sesleniyorum: Unutmayın bu makamlar alma değil verme makamlarıdır. Halk sizi oralara maaş alasınız, iş alasınız, ihale alasınız diye değil kendisine hizmet veresiniz diye seçiyor... 

Merhaba Değerli Okur, 

Yaklaşık 90 gün sonra ilçemizde yaşayan herkesi ciddi anlamda ilgilendiren önemli bir seçim günü yaşayacağız. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde ilçemizi 5 yıl daha yönetecek belediye kadrolarını seçeceğiz.  

Kapaklı’da yaşayan vatandaşların oyu ile seçilecek olan belediye başkanı ve meclis üyeleri, 5 yıl boyunca ilçemizin kaderini belirleyecek konular hakkında oy kullanacak ve kararlar alacak. Bu nedenle vatandaşlar olarak bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu göreve seçilecek kişilerin liyakat sahibi, kendini geliştirmiş, alanında uzman ve işinde başarılı kişiler olması hepimizin hayrına olacaktır. Aksi takdirde Kapaklı’da geçmişten günümüze yaşanan sorunları bir 5 yıl daha yaşamak zorunda kalacağız. 

Şimdi önümüzde 3 aylık bir süreç var. Partiler şu an da aday adayları arasından belediye başkan adaylarını belirleme aşamasında bulunuyor. Bu andan itibaren her ne kadar partilerin aday belirleme kriterleri belli olsa da vatandaşlar, bireysel çıkarları ve menfaatleri bir kenara bırakıp liyakat sahibi, gerçekten bu işi yapabilecek kapasitede olan kişileri aday gösterebilmek için mücadele etmelidir. 

Adaylar belli olduktan sonra ise belediye meclis üyeleri seçiminde yine aynı kriterlere uyulmalı; liyakatlı, işinin ehli insanların belediye meclis üyesi adayı olması sağlanmalıdır. Bugüne kadar hiçbir başarısı olmayan, eğitimsiz, liyakatsız, işsiz ve güçsüz olmasına rağmen belediye meclis üyesi olup belediye kapısında iş dilenen, garibanın üniversite mezunu çocuğu işsiz dolaşırken belediye iştirak şirketlerinde binlerce lira huzur hakkı alan kişiler meclis üyesi yapılmamalıdır. 

İmar, arsa, parsel işleriyle haşır neşir olup bu anlamda ismi dedikodulara karışmış kişiler; hırsızlık, arsızlık, kumar, rüşvet, taciz, uyuşturucu vb. konularda haklarında şaibe bulunan kişiler; aile düzeni olmayan, Türk toplum ahlakına yakışmayan bir hayat sürdüren kişiler bu listelerde asla ve asla yer almamalıdır. 

Sırf bizden, bize yakın, hemşerim, şu kadar çevresi, şu kadar oyu var, şu derneğin, şu vakfın, şu cemaatin adamı diye belediye meclis üyeleri seçilmemeli... Üstüne basa basa tekrarlamak istiyorum liyakat sahibi, işinde uzman eğitimli kişiler tercih edilmelidir. 

Şehrül-Emin (Şehrin emin kişisi, emin insanı) olarak da bilinen belediye başkanı ve kadroları, yeni yüzyıla yakışan aydın, ufku açık ve şehre değer katacak kişiler olmalıdır. 

Bu makamlara aday olacak kişilere buradan sesleniyorum: Unutmayın bu makamlar alma değil verme makamlarıdır. Halk sizi oralara maaş alasınız, iş alasınız, ihale alasınız diye değil kendisine hizmet veresiniz diye seçiyor...