Merhaba Değerli Okur!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, LGS sınavlarıyla ilgili gündeme gelen şaibe ve soruların çalındığı iddialarına verdiği cevaplar, ne yazık ki bir devlet makamına yakışmayacak kadar sorumsuz ve seviyesizdir. Eğitim sistemimizin en tepesinde bulunan bir ismin, hakaret içermeyen eleştirilere karşı bu derece kırıcı, dışlayıcı ve siyasileşmiş bir üslup kullanması, ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazı bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Özellikle “Geri zekâlıya anlatır gibi tane tane anlatıyoruz, ama yetinmiyorlar” ifadesi, yalnızca muhalefete değil, halkın tüm kesimlerine yönelik aşağılayıcı bir tutumu ortaya koymaktadır. Bir başka açıklamasında ise “Pis kokular LGS’den değil, CHP’li belediyelerden geliyor” diyerek muhalefeti hedef alması, yıllar önce FETÖ döneminde çalınan sınav soruları karşısında yapılan eleştirileri ve o dönemde eleştirenlere karşı yürütülen baskı, karalama ve itibarsızlaştırma kampanyalarını hatırlatmıştır.

Bugün yaşananlar geçmişin bir tekrarı gibidir. FETÖ’nün sınav sorularını çaldığına dair uyarılar yapıldığında da benzer şekilde kulaklar tıkanmış, eleştirenler hedef haline getirilmişti. Aynı reflekslerin bugün de sergilenmesi, geçmişten ders alınmadığını açıkça göstermektedir.

Üzülerek belirtmeliyim ki Sayın Bakan Tekin, bugüne kadar yaptığı açıklamalar ve uygulamalarıyla ne yazık ki Atatürk’ün eğitim anlayışına ve çağdaş Türkiye idealine yakışmayan bir görüntü sergilemektedir. Devletin en tepesinden en alt kademesine kadar neredeyse her alana sirayet etmiş olan partizanlık ve siyasallaşma, kamu yönetiminde liyakat yerine sadakatin tercih edilmesine neden olmuş; bu da eğitim dahil pek çok alanda çöküşü beraberinde getirmiştir.

Bu tablo karşısında biz duyarlı vatandaşlara düşen görev; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, vatanına, milletine, bayrağına bağlı, sorgulayan, düşünen, bilim ve akıl yolunda yürüyen nesiller yetiştirmek için daha çok çalışmak ve her şartta yanlışlara dur demektir.

Bir eğitimcinin, hele ki bir Milli Eğitim Bakanı’nın ağzından çıkan her kelime gençlerimiz için örnek teşkil eder. Bu bağlamda Sayın Bakan’ın sözleri hem skandal niteliğinde hem de gençlerimize kötü örnek olmuştur. Bakan Tekin’in eğitim camiasına yapacağı en büyük hizmet, hak etmediği halde işgal ettiği o koltuğu bir an önce boşaltması olacaktır.

Sözlerime son verirken üstüne basa basa tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu hatalar geçmişte yapıldı, bugün yapılıyor ve böyle giderse gelecekte de yapılmaya devam edecek. Bakan beyi sözlerinden dolayı kınıyor, Atatürk’ün Türkiye’sine yakışmadığını ifade etmek istiyorum.

Kalın sağlıcakla...