"1.20 faizli konut kredisi ne zaman, hangi tarihte ve hangi vadelerle verilecek?" Detaylar haberimizde...

Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Konut kredisinin detayları meclise taşındı. 

Konut kredisine ilişkin haberleri vatandaşlar yakından takip ediyor. Ev almak isteyen milyonlarca vatandaş konut kredi kampanyaları merakla sorguluyor. 1.20 faizli kredi için gözler Meclis'ten çıkacak karara çevrildi.

Cumhurbaşkanı  tarafından açıklanması beklenilen 1.20 düşük faizli konut kredisine dair çalışmaların tamamlanması için çalışmalar başladı.

Örneğin, 5 milyon liraya kadar ekspertiz değeri olan bir konut için çekilebilecek kredi 2 milyon lira seviyelerindeyken, hayata geçirilecek yeni düzenlemede en azından bu oranın yüzde 80'lere çıkartılması olumlu olarak değerlendirilen bir konu.

Milyonlarca kişiyi ev sahibi yapacak ilk evim konut kredisi ile 1.20 faiz için hazırlıklar devam ederken, gündeme gelen kısıtlamalar da merak konusu oldu. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Orta Vadeli Program kapsamında ilk evini alacaklara düşük faizli kredi imkanı sunarken, 2'inci konutunu alacaklar için ise kredilere sınırlama getirdiğini ilan etti. Bundan sonra tapusu olan tüketici, yeni bir konut daha almak isterse, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi çekebilecek. 

VADE NE KADAR OLACAK?

Daha önceki kampanyalar incelendiğinde kredi vade oranında da bir uzatma bekleniyor. Özellikle kalıcı mortgage denilen ve 120 ay dışında 15 sene yani 180 aya kadar bir vadelendirme mümkün olabileceği konuşuluyor.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Çalışmaların tamamlanmasından sonra ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi düzenlemesinin Ekim ayında Meclis'te yer alacağı ön görülüyor.

DUYGU ŞAHİN

Lisanslı Gayrimenkul Profesyoneli