Vezirler diyarı Vezirköprü’ye en son on bir sene önce gitmiştim. Fırsat olsa her sene gitmek gibisi yok.

Vezirköprü ilçesi babamın annemin doğup büyüdüğü benim için kutsal topraklar.

Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa ile Fazıl Ahmet Paşa’nın memleketi Hititlerin yaşadığı hatta kazılarda ortaya çıkan taş baltalarla Hititlerden daha eski tarihin adıdır Vezirköprü

On bir yıl önce küçük bir ilçeyken şimdi çoğu ilden büyük bir ilçe olmuş.

Tarihi evleri, büyük ağaçların gölgelediği parkları, tarihi devlet adamlarının heykelleri, neredeyse ne ararsanız bulabileceğiniz bedesteni, tarihi hamamı, doğa harikası kanyonu, Altınkaya barajı, Kızılırmağı, eşsiz yaylaları, kuyu kebabı, , doğal kelle paça, işkembe çorbaları, antikacıları, semaver imalatçıları, tarihi demirci atölyeleri ve hala yeni keşfedilen tarihi kazı alanlarıyla Vezirköprü buram buram tarih kokan bir ilçe olmuş.

Halk arasında tabirler vardır, halk ozanı, bilim adamı gibi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'de tam bir görev adamı, neredeyse 24 saat görev başında. Samsun Büyükşehir olunca, yüzlerce köyü olan Vezirköprü yine yüzlerce mahallenin yükünü üzerine almış.

Vezirköprü Belediyesi önceden taş toprak yolları olan mahalleleri asfaltlamış, tarihi turistlik projeler geliştirip uygulamış.

Vezirköprü Belediyesi’nin başarılı belediye başkanı İbrahim Sadık Edis başkanlığında, Vezirköprü’nün tanıtımına yönelik kültürel etkinlikler, yeni projeler ve yatırımlar yapılıyor.

Vezirköprü’nün gururu Prof.Dr. Hayrettin İvgin’nin önderliğinde gerçekleşen Uluslararası Vezirköprü Aşıklar Ozanlar Şairler buluşmasında tanışma fırsatı bulduğum etkinlikte bana ve katılımcılara muhteşem anlar sunan, Dr. Osman Baş, Aşık Selahattin Dündar, Songül Dündar, Gülten Öztürk, Ali Rrıza Atasoy, Durak Turan Düz, Murat Duman, Coşkun Mutlu, Bayram Yelen, Ozan Sevdai ve katkılarından dolayı Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Prof.Dr. Hayrettin İvgin ile emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Vezirköprü Kunduz Güreşlerini Kırkpınar gibi ulusal boyuta taşınmasında destek olan, emeği geçen Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve Kapaklı’mızın değerli İşadamı Bilal Acar’a ayrıca teşekkür ederim.

Büyük değişimi ben on bir yıl sonra gidince fark ettim. Vezirköprü'de daha keşfedeceğim yerler olduğunu biliyorum.

Babamla gezdiğimiz yerlerde az değildi. Her gittiğimde rahmetlik babam yanımdaymış gibi hissedeceğimi biliyorum. Benden tavsiye yolunuz düşerse tarih kokan Vezirköprü'ye mutlaka gidin tarihi ve doğal güzellikleri gezmenin keyfini sizde yaşayın.