Şu sıralar sosyal medyada gözlemlediğim kadarıyla herkeste bir bahçe ekme merakı depreşti. Ekip biçmek elbette güzel bir şey, insan kendi hobi bahçesi olsun istiyor ama bu trende Kapaklı Belediyesinin de katılması beni çok şaşırttı.

***

Size Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in seçim çalışmalarından birkaç cümleyi aynen aktarmak istiyorum;

‘’..Öyle seneler sürmeyecek, 1 Nisan’dan itibaren değişimi hissedeceksiniz..’’

‘’Vatandaş su diyor TESKİ’ye yönlendiriyor, ‘yol’ diyor Büyükşehir’e yönlendiriyor. Seni ne diye oturttular oraya?’’

‘’Söz veriyorum. Hükümetin yatırımları Kapaklı’ya en kısa sürede gelecek!’’

(Başkan Mandalı’nın Karaağaç’taki videolarının yayınlanmasının ardından)

‘’Biz onlar gibi vatandaşa hakaret eden, hor gören, tepeden bakan bir yönetim olmayacağız’’

***

Bu sözlerin yaklaşık 1 yıl sonrasında bugün kendimce komik bir haberi gazetemize geçtim. Kapaklı Belediyesi tarafından kurulan ve zarar ettiği söylenen KENTAŞ’nin 60 dönümlük bir alana 3 bin 920 meyve ağacı ektiğini öğrendim.

Allah’ını seven tek cümlede söylesin, bu şirket ne iş yapıyor?

Başkan Çetin’in söylemesine göre belediyeye ek gelir sağlayacak projeler üretmekle mükellefler. İyi de bu kimse sayın Başkan’a çıkıp söylemedi mi ‘’Meyveden – sebzeden kar edilse ülkedeki çiftçiler neden eylem yapıyor? Herkes tarım yapardı’’ diye?

Yoksa su tutmadı bu sefer Katarlılara şeftali mi satacağız?

Merak edenler için tarım yapılan alan işte bu;

(İçinden pek temiz olduğunu düşünmediğim bir kanal geçiyor. Ayrıca tarım uzmanı değilim ama elinizi vicdanınıza koyun, alan yeşil bile değil! Yine de ekilen ağaçlar inşallah yetişir, ağaca asla karşı biri değilimdir. Erik yiyemesek de oksijen alırız..)

***

Öncelikle Başkan Çetin’in gübreye, tohuma, traktör mazotuna vs gelen zamlardan haberi olmadığı aşikar. Belediyenin Büyükşehir’i ya da TESKİ’yi suçlamaktan kısa vadede yol falan yapabileceğini de sanmıyorum. Bu yüzden ben kendisine gerçekten ek gelir getirebileceğini düşündüğüm birkaç projeden bahsetmek istiyorum;

  • Anladık tarım yapmak istiyorsunuz. Fabrikaların bu kadar yoğun olduğu yerdeki tarım ürünlerini kim alır bilemem. Fakat madem yapacaksınız ‘kültür mantarı’ diye bir ürün duymuşsunuzdur. Kapaklı Halk Eğitim Merkezimiz ile irtibat kurarsanız Kapaklı’da bu işe meraklı onlarca insan olduğunu görebilirsiniz. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir serada ortak olarak bu insanlara yeni bir iş fırsatı sağlanabilir diye düşünüyorum.
     
  • Atatürk Mahallesi Ergene Caddesi’nde (Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı’nın karşısına) ‘’Ev hanımlarının yaptığı evsel ürünleri satacağız’’ diye yüzlerce bin TL’ye ucube bir bina inşa ettiniz. Kapaklı işçi kesimin bol olduğu bir yer, burada hanımların çoğu ya çalışıyor ya da evlerindeki işle ancak meşgul olabiliyor. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan alınan 350 bin TL’ye bir mahalle arasına ya da mesire alanlarındaki bir noktaya açık hava sineması kurulabilirdi. Hatta cebinize fazladan 100 bin TL kalabileceğini düşünüyorum. Evet mevsimlik iş fakat emin olun biraz birikmişim olsa ben bile girerim bu işe!

Tabi bunlar ilk etapta aklıma gelenler. Konunun uzmanı değilim, eminim söz verilse KENTAŞ’nin yönetiminde de AR-GE konusunda başarılı isimler vardır. Yine de;

Erik istiyorsanız pazardan alın Başkan Çetin, Kapaklı için faydalı bir şeyler yapmak için yalnızca 4 seneniz kaldı!