Malumunuz 31 Mart ‘ta yapılacak olan yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Seçim takvimi hızlandıkça meydanların nabzı da yükselmeye başladı. Kapaklı’da yerel seçim yarışı hiç şüphesiz 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ile Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin arasında geçecek. Peki bu adayların eksileri artıları neler? 31 Mart’ta ipi hangi aday göğüsler?

Bu iki isim daha önce de iki kez karşı karşıya geldi. Mevcut başkan İrfan Mandalı, 2004 yılında Kapaklı henüz küçük bir belde iken göreve başladı. Ardından 2009 ve 2014 yıllarında halkın takdiri ile yeniden göreve seçilerek 15 yıl boyunca başkanlık görevini yürüttü. Başkan Mandalı, 3 dönem içerisinde 2 kez bugünkü rakibi Mustafa Çetin’i sandığa gömerek seçimlerden zaferle ayrıldı. 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerinde rakibi Mustafa Çetin karşısında 2 kez galip ayrılan Mandalı, “Bu dönem en kolay seçimimiz olacak” diyerek 3. raunt için iddialı açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Mandalı, her dönem rakipleri karşısında sert eleştirilere maruz kalsa da halk tarafından teveccüh görerek 3 dönem peş peşe belediye başkanı seçilmesi, onun hiç de kolay lokma olmadığını gösteriyor.

Bu dönemde de rakipleri özellikle yol ve projeler konusunda Mandalı’ya çeşitli eleştirilerde bulunuyor. Muhalefet Mandalı’yı 15 yıldır hizmet yapmamakla suçluyor. Yalnız bu noktada birçok kişinin itirazı var. Kapaklı’nın dününü bilen vatandaşlar, 15 yıl içerisinde Kapaklı’nın nasıl bir değişim yaşadığını gayet iyi biliyorlar. Bu nokta da “İrfan Mandalı Kapaklı’ya hiçbir şey yapmadı, tek çivi dahi çakmadı” demek haksızlık olur. Evet yapılanlar vardır, eksik ve yanlış olanlar vardır ama yapılanları da göz ardı etmemek gerekir.

Yol konusunda başkan Mandalı’nın meydanlarda söylediği gibi Karaağaç Mahallesi’ne yapılan asfalt plenti şantiyesi AK Partililerin engeline takılmasaydı bugün Kapaklı’da gerçekten yolların büyük bir bölümü asfalt olacaktı. O dönemde bu durumu AK Partili isimlerle konuştuğumuzda adeta hizmeti nasıl engellediklerini itiraf ediyorlardı. AK Partili isimlerden eleştirilerimize gelen cevap “Ne yapalım seçim öncesi yol yapmasına izin verip kazanmasına göz mü yumalım?” şeklindeydi. Peki siyasi ikballeri için vatandaşa yapılacak olan hizmeti engellemek ne kadar doğru? Bu şekilde siyaset yapılır mı?

Diğer bir konu da özellikle Mustafa Çetin, Başkan Mandalı’yı sık sık yurtdışına çıkmakla suçluyor. “Seçildiği takdirde görevi başında durmayacak, yine sürekli yurtdışına gidecek” açıklamasında bulunuyor. Ama ne var ki Çetin’in sürekli yurtdışına çıkmakla suçladığı İrfan Mandalı, her düğünde, cenazede, açılışta, programda veya şenlikte karşımıza çıkarken, Mustafa Çetin’i bu 5 yıl içerisinde bu şekilde hiç göremedik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kapaklı Belediye Meclis üyesi olmasına rağmen kendisi 5 yıl boyunca adeta kayıplara karıştı.

Mustafa Çetin’in bu süre içerisinde Sivil Toplum kuruluşları ile de çok iyi bir ilişki içerisinde olduğu söylenemez. Kapaklı’da özellikle hemşeri derneklerinin düzenlediği birçok programda Çetin’i yine göremedik. Son olarak meclis listelerinin açıklanması ile birlikte de Ordu, Sinop, Kars, samsun ve Tokat gibi Kapaklı’da büyük bir kitleyi temsil eden hemşeri dernekleri ile sorun yaşayan Çetin, belediye başkan aday adayları ile de sorunlar yaşamıştı.

Dönemin ilçe başkanı Salih bezgin’le küfürleşmeye varan bir tartışma yaşayan Mustafa Çetin, 2014 yerel seçimlerinde ise Ömer Karadeniz ile karşı karşıya gelmişti. Geçen dönem AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz’in listesinde 1. Sıradan meclise giren Çetin, seçimlerde ters çalıştığı gerekçesiyle Karadeniz tarafından ihanetle suçlanmıştı.

Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiştim. Bugün Çetin yerine 5 yıldır dur durak bilmeyen sürekli halk ile içe içe olan, düğünde, açılışta, cenazede her yerde görmeye alışık olduğumuz Akın Yılmaz tercih edilseydi, AK Parti Kapaklı’da zafere daha yakın olabilirdi. Maalesef Akın Yılmaz kafatasçı zihniyetin kurbanı olunca anket ve mülakatlarda ismi açık ara önde çıkmasına rağmen aday gösterilmedi.

Bunca soruna birde EYT mağdurları, yaşanan ekonomik kriz gibi genel sorunlar da eklenince bu dönem AK Parti’nin Kapaklı’da işi hiç de kolay görünmüyor.

Hani Başkan Mandalı diyor ya “Birileri Kapaklı’ya hizmet getirecekmiş. Devlet yatırımlarını getirecekmiş. Madem bu kadar istekliydin hizmet etmeye beş yıldır neredeydin? Beş yıldır neden devlet yatırımlarını getirmedin? Ne hastanemiz ne adliyemiz var. Nerede bu devlet yatırımları? Biz vatandaşımıza hizmet ediyoruz, siz hizmete engel olmayın yeter”

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. ADAM GERÇEKTEN HAKLI