Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Trakya’nın bereketli tarım topraklarının petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri kapsamında alınan acele kamulaştırma kararlarıyla tehdit altında olduğunu belirtti. Bölgenin fiziki koşullarına dikkat çeken Yontar, "Bölgemiz ikinci derece deprem riski altında. Bu karar zaten can çekişen yer altı sularını tamamen yok edecek" değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Aygun’dan fon vurgunu tepkisi: Parayı iade etmek suçluları aklamaz!
CHP’li Aygun’dan fon vurgunu tepkisi: Parayı iade etmek suçluları aklamaz!
İçeriği Görüntüle

“HANGİ OLAĞANÜSTÜ DURUM ORTAYA ÇIKTI?”

Alınan kararların gerekçesini sorgulayan ve kamuoyu adına sorular yönelten Yontar, şu ifadeleri kullandı:"Buradan Tekirdağ halkı adına sormak istiyorum: Hangi olağanüstü durum ortaya çıktı da çiftçinin toprağı için acele kamulaştırma yoluna başvuruyorsunuz? Neden bu araziler seçildi? Topraklarını kaybedecek çiftçimizin, odaların ve STK'lerin görüşleri alındı mı? Enerji ihtiyacını gerekçe göstererek çiftçinin geleceğini elinden çalmaya çalışıyorsunuz."

“TRAKYA ENERJİ POLİTİKALARININ DENEME TAHTASI DEĞİLDİR”

Açıklamasının devamında Trakya'nın sahipsiz olmadığını vurgulayan Yontar, uygulanan yöntemleri eleştirerek sözlerini şöyle tamamladı:"Trakya enerji politikalarının deneme tahtası değildir. Biz enerji üretimine değil, bilimden uzak, denetimsiz ve halkın iradesini yok sayan uygulamalara karşıyız. Trakya sahipsiz değildir."