Tekirdağ’da hayata geçirilen "İlk Nefes İlk Destek" projesi kapsamında, belirlenen kriterleri karşılayan yeni doğan bebek sahibi ailelere 12 ay boyunca aylık 4 bin lira olmak üzere toplam 48 bin lira maddi destek sağlanacak.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay Tekirdağ Şubesi iş birliğiyle hazırlanan projenin tanıtım toplantısı kentte düzenlenen programla gerçekleştirildi. Proje kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’nden yararlanan çiftlerin yeni doğan çocukları için 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacağı bildirildi.

"TÜRKİYE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR"

Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Tunçal, uygulamanın aile kurumunun güçlendirilmesine katkı sunduğunu belirterek projenin ülke genelinde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ifade etti. Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Özdemir de aile dayanışmasının önemine vurgu yaparak çocuk yetiştirme sürecinde ailelerin yanında olunması gerektiğini belirtti.

PROTOKOL İMZALANDI

Trakya yatırımın yeni merkezi oldu
Trakya yatırımın yeni merkezi oldu
İçeriği Görüntüle

Türk Kızılay Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Kasım Karakuş, yeni aile kurmanın ve çocuk sahibi olmanın ekonomik getirilerine dikkat çekerek destek şartlarını aktardı. Vali Yardımcısı Harun Kaya’nın da hayırlı olsun temennisinde bulunduğu program, iş birliği protokolünün imzalanması ve hak sahibi çiftlere hediyelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı.