Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Trakya bölgesinde yürütülmesi planlanan kaya gazı arama ve çıkarma faaliyetleri ile acele kamulaştırma kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğinin altını çizen Avşar, bu süreçte çevresel değerlerin korunmasının esas alınması gerektiğini vurguladı.

“KAYA GAZI ÇALIŞMALARI SU SORUNUNU DERİNLEŞTİRECEKTİR”

Trakya’da mevcut su kaynaklarının kısıtlı olduğuna ve sanayileşmeyle birlikte bu baskının daha da arttığına dikkat çeken Avşar, kaya gazı arama ile üretim süreçlerinin bölgedeki su krizini derinleştireceğini ifade etti. Avşar, araştırma ve üretim aşamalarında yaşanacak olası çevresel tahribatın Trakya’nın ekolojik dengesi ve su arzı üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını dile getirdi.

KARARIN ÇEVRESEL VE EKONOMİK BOYUTLARI HESAPLANMALI

Yeni Parti Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan mazbatasını aldı
Yeni Parti Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan mazbatasını aldı
İçeriği Görüntüle

Bölgenin büyük bir bölümünü kapsayan kaya gazı kararlarının çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, kararın toplum sağlığı, tarımsal verimlilik, çevreye etkileri ve maliyet unsurları detaylıca hesaplanarak yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.