Kapaklı’da gün geçtikçe büyüyen otopark sorunu vatandaşları ve sürücüleri karşı karşıya getirdi. Otomobil, servis ve tır şoförleri mahallelerde park yeri bulmakta zorlanırken, çareyi çocuk parkları ve boş arazileri otopark gibi kullanmakta buluyor.
Mahalle sakinleri, özellikle tır ve servislerin park ettiği noktaların çocukların güvenliğini tehdit ettiğini dile getiriyor. Oyun alanlarının araçlarla dolmasından rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, “Çocuklarımız için ayrılan parklar araçlarla işgal ediliyor. Mahallemizde artık nefes alacak alan kalmadı” diyerek tepkilerini ortaya koydu.
Öte yandan şoförler de vatandaşlara hak verirken kendi mağduriyetlerini açıkladı. Tır ve servis yaşadığı mağduriyeti, “Biz de park etmekten memnun değiliz. Ancak Kapaklı’da araçlarımızı bırakabileceğimiz bir alan yok. Ceza yemeyi göze alarak mecburen bu noktalara park ediyoruz” ifadelerini kullanarak dile getirdi.
Şoförler, uzun araçların şehir içinde park edebileceği özel alanların oluşturulmasını istiyor. Daha önce yetkililerle görüştüklerini belirten sürücüler, “Bize otopark alanı yapılacağı söylendi. Ancak bu sürecin hızlandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Vatandaşlar ve şoförler yetkililerden bir an önce çözüm için çalışma başlatılmasını talep ediyor.