Merhaba Değerli Okur,

Başlığı okuyunca beni yakından tanıyanlarınız biraz şaşıracak ama yazının tamamını okuduğunuzda eminim bana hak vereceksiniz.

Hatırlarsınız, 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde AK Parti Kapaklı’da öyle bir propaganda yaptı ki, belediyenin AK Parti’ye geçmesi halinde Tekirdağlı olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve İçişleri Süleyman Soylu’nun destekleri sayesinde iktidarın gücü ile birlikte Kapaklı’nın beklediği hizmete doyacağını söylediler.

31 Mart’ta belediyeyi AK Parti kazandı. O gün bugün zaman hızla geldi geçti. Kapaklı’da AK Belediye 2. yılına girdi ama ortada vaat edilenlerin hiç birisi yok. Özellikle Şentop’un Kapaklı’ya ve Tekirdağ’a beklenen hizmetleri getireceğini düşünenler tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradı.

Kapaklı halkı; hastane, okul, spor salonları, yüzme havuzu, dal-çık, yol gibi hizmetler beklerken, geçtiğimiz günlerde Şentop’un Kapaklı’ya dev bir hizmet yaptığını öğrendik. Bilenler bilir belediyeler yerel gazetelerin ayakta kalabilmesi için abone olurlar ve zaman zaman kutlama ilanları verirler. Ocak 2020 itibari ile Kapaklı Belediyesi tüm gazetelere abone olup Süleymanpaşa ilçesindeki gazetelere kadar ilan verirken Kapaklı Gazetesi’ni ise bu listenin dışında tuttu. Nedeni sorulduğunda ise ilgili kişiler TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un kesin talimatı olduğunu söylediler.

Gelen cevaba çokta şaşırmadık ama “Koskoca TBMM başkanının gariban bir gazetenin (!) aboneliğine ve alacağı ilana karışacak kadar ne yaptık?” diye de düşünmedik değil…

Biraz düşündüğümüz de geçmişte yaptığımız haberler ile Şentop Hoca’yı biraz da olsa kızdırdığımız aklımıza geldi.

Peki neler yazmıştık o haberlerde;

“1985 yılından beri FETÖ ile mücadele ediyorum” diye konuşan bir ismin çocuklarının 2013 yılında FETÖ okullarında ne işi var?

Bu çocuklar bu okullarda nasıl derece yaptılar?

FETÖ’nün yayın organı STV’ye babası ile çıkıp başarılarını nasıl övünerek kutladılar?

“1985 yılından beri FETÖ ile mücadele ediyorum” diye konuşan bir isim, yıllarca FETÖ’nün Üniversitesinde nasıl ders verdi?

Gazetelerinde nasıl köşe yazarlığı yaptı?

FETÖ soruşturması olanlar nasıl il başkanı, belediye başkan adayı yapıldı?

Tekirdağ’da FETÖ’nün sivil toplum kuruluşlarını kuranlar, yıllarca yönetimlerinde bulunanlar 15 Temmuz sonrasında bile AK Parti’de nasıl başkan ve yönetici oldular?

FETÖ bağlantısı bilinenler hatta yargılananlar kamuda görev yapmaya nasıl devam etti?

Milyonlarca insan varken geçmişteki FETÖ bağlantıları bilinen insanlar, 15 Temmuz sonrasında bile kurumlara yönetici olarak nasıl atandı?

Evet kamu görevi yapan bir gazeteci olarak kamu adına bu soruları sorduk ve yanıt bekledik. Hiç kimse ile şahsi bir sorunumuz olmadı, olamaz da. Vatanını, Milletini, bayrağını seven bir Türk evladı olarak sonuçları ne olursa olsun doğru bildiğimizi konuşmaktan hiçbir zaman çekinmedik.

Gün geldi yaptığımız haberler nedeniyle susturulmak istendik. Yargı içerisindeki kriptolar olmadık iddianameler ile hakkımızda sayısız davalar açtılar. Haberlerimiz usulsüz bir şekilde erişim engeline takıldı. Sosyal medya trollerinin sürekli saldırısına uğradık. Yılmadık, Yıkılmadık…

Daha öncede yazmıştım 8 yıldır meslekteyim. Kapaklı Gazetesi kurulduğu günden bugüne benzer çok olay yaşadı. Ama hiçbir güç, kudret bizi susturamadı. “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe” dedik, yolumuza devam ettik.

Son olarak konumuza dönecek olursak,

Ben şahsen 1985 yılından beri FETÖ ile mücadele eden Tekirdağ’ın Gururu (!), FETÖ Avcısı (!) Mustafa Şentop’un böyle bir talimat vermiş olduğunu düşünmüyorum. Eğer söylenenler doğru ve böyle bir talimat var ise de Sn. Şentop’u Kapaklımıza yapmış olduğu bu dev hizmetten dolayı kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.

Kalın sağlıcakla…