Geçtiğimiz hafta Ankara’da İYİ Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen TBMM Grup Toplantısında Çerkezköy Belediye Başkan Adayının Yasemin Altın Erseçkin olarak açıklanmasının ardından, İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Murat Akay, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

“İŞİM GEREĞİ DENEYİME SAHİBİM”

Akay, yaptığı açıklamada istifa etmesinin arkasında yatan nedenleri şu sözlerle açıkladı:

“2018 Yılından beri üyesi olduğum İYİ Parti’den 27.12.2023 tarihi itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Partide son bir yıl yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini yerine getirdim. Genel seçimlerde bizzat saha çalışmalarına katıldım. 7 seneden beri bir çok sivil toplum projelerinde görev aldım. Toplumun ve halkın içinde yer alarak cenazesinden, düğününe, kıraathanesinden esnafına vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalıştım. Belediye hizmetleri ile ilgili işim gereği deneyime sahibim.

“İYİ PARTİNİN KURULUŞ FELSEFESİNE TAMAMEN BİR ZIT KARAR ALINMIŞ”

Yukarıda belirtiğim çalışmalara dayanarak Çerkezköy’ümüze daha faydalı olmak, siyasetten görev almak  için 06.12.2023 tarihinde İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adaylığına başvurdum. Partinin aday belirleme kriterlerinin daha önce açıklandığı gibi bölge koordinatörü ve İl Başkanlığı tarafından uygulanacağı ve bu prosedür üzerinden sonuçlanacağı düşünülürken; tamamen objektif kriterlerine  uygun olmayan, kişisel ilişkiler dayalı  ve toplumdan kopuk , liyakatı bir kenara atan, adaleti ortadan kaldıran ,kamuoyu araştırması yani anket dahi yapmayan, İl Başkanı Gökhan Metiner’in keyfi tutumu nedeniyle; İYİ Partinin kuruluş felsefesine tamamen bir zıt karar alınmış ve Çerkezköy Belediye Başkanı adayı belirlenmiştir.

“BENİ HİÇBİR ŞEKİLDE MÜLAKATA DAHİ ÇAĞIRMAMIŞTIR”

Aday belirleme sürecinde İl Başkanlığını yönetme kabiliyetini kaybeden Gökhan  Metiner bey beni bir kere dahi aramamış, beni hiçbir şekilde mülakata dahi çağırmamıştır. Genel Merkeze veya il yönetimine çağrılarak görüşülmemiştir. Bunun yanında herhangi bir komisyon il bazında kurulmamıştır.

Yontar: Cemaatlerin önünde el pençe duranlar seçimi kaybetmiştir Yontar: Cemaatlerin önünde el pençe duranlar seçimi kaybetmiştir

“GİZLİDEN LOBİ ÇALIŞMALARINI YÜRÜTMÜŞTÜR”

Aday adaylığımı kamuoyunda paylaşarak tamamen şeffaf bir şekilde ve dürüstçe siyaset yaparken, diğer taraftan Çerkezköy İYİ Parti Belediye Başkan adayı, aday adaylığına başvuru sürecini bile kamuoyu ile paylaşmayarak gizliden lobi çalışmalarını yürütmüştür.
Bu keyfi uygulamalar ve kişisel menfaatlerin İl ve ilçe bazında devam ettiği ve devam edeceği izlenimimi almam nedeniyle istifa ettim.

“SİYASETE İLKELER DOĞRULTUSUNDA DEVAM EDECEĞİMİ KAMUOYUNA BİLDİRMEK İSTERİM”

Hiçbir kişisel menfaat veya ikbal içinde olmadığımı belirtmek isterim. Hiçbir gruba veya kişiye tabi değilim. Siyaseti düzgün ve dürüst yapacağımı Çerkezköy’de herkes bilmektedir. Bu çizgiden hiçbir zaman kopmayacağım ve siyasete ilkeler doğrultusunda devam edeceğimi kamuoyuna bildirmek isterim.”