İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Barış Çapkan, son günlerde eğitim kurumlarında yaşanan silahlı saldırı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çapkan, iki gün içinde farklı bölgelerde meydana gelen saldırıların toplumda derin üzüntü yarattığını ifade etti.
Okulların çocukların güvenle eğitim aldığı en önemli alanlar olduğunu vurgulayan Çapkan, bu ortamlarda yaşanan şiddet olaylarının yalnızca bireyleri değil, toplumun huzurunu ve geleceğini de tehdit ettiğini belirtti.
Çapkan, eğitim kurumlarında güvenliğin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, bireysel silahlanmanın daha sıkı denetlenmesi ve gençlerin şiddetten uzak tutulması için sosyal ve psikolojik destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yetkili kurumlara çağrıda bulunan Çapkan, daha etkili ve caydırıcı önlemler alınmasının önemine işaret etti.
Açıklamasında, güvenli eğitim ortamının sağlanmasının devletin temel görevlerinden biri olduğunu belirten Çapkan, çocukların can güvenliğinin hiçbir şekilde riske atılamayacağını söyledi.
Çapkan, yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralananlara ise acil şifa dileyerek, milletin başsağlığı dileklerini iletti.






