Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı

Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi tarafından 10 Ocak’ta adaylığı açıklanan Dr. Candan Yüceer, önce Tekirdağ İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli’yi ziyaret etti. Daha sonra Yüceer, kendisi için hazırlanan alanda partililere hitap etti.

Cuma günü saat 17.30’da Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı önünde gerçekleşen buluşmaya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli ve il yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, ilçe yönetimler, CHP ilçe belediye başkan aday adayları, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı.

TAŞMERDİVENLİ: YİNE YAPACAĞIZ

Saygı duruşunda bulunulması ile İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, ilk olarak CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli konuşma gerçekleştirdi. Taşmerdivenli, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Tekirdağ ilinde yerel iktidarımızın devamını sağlayacak mücadelemizin başladığı gündür. Bugün 12-0 ile ilimizdeki tüm belediyeleri alacağımız yerel iktidar yürüyüşümüzün de ilk adımıdır. Daha önce yaptığımız gibi yine yapacağız. Omuz omuza hep birlikte mücadele ederek Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde başarıya ulaşacağız. Bugün ise bu inançla buradan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Candan Yüceer ile bu mücadeleyi başlatıyoruz” diye konuştu.

4 Yüceer Bugün Dünden, Yarın Bugünden Iyi Olsun Diye Çalışacağız

“BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR ONURDUR”

Taşmerdivenli, “ 2014 yılında kurulan Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizde 10 yıl boyunca başarılı çalışmalara imza atan Başkanımız Kadir Albayrak’a verdiği tüm hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Kadir Albayrak deneyimi, çalışma azmi ile bizlerin daima yanında olacaktır. Bizlere hep yol göstereceğine de inancımız da tamdır. Kendisinin engin tecrübesinden de yararlanmak bizler için büyük bir onurdur. Sosyal belediyecilik anlayışında çığır açan Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği sayın Candan Yüceer ile birlikte sosyal belediyecilik alanında çığır açmaya ve hizmet vermeye devam edecektir. Örgüt olarak ve partili olarak bizlere düşen görev planlanmış olan projeleri yenilerini de ekleyerek Tekirdağ’ın dört bir yanına daha iyi hizmetler vermek için mücadele edecek olan sayın başkanımıza tüm gücümüzle destek vermek ve yanında olmaktır” dedi. 

ŞEHİTLERİ ANDI

Miting havasında gerçekleştirilen buluşmaya partililerin alkışları ve sloganları eşliğinde sahneye gelen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer, hayatını kaybeden şehitlerimizi anarak konuşmasına başladı. Yüceer, “ Bu vatanımız şehitlerimizin kanlarıyla bugünlere gelmiştir. Bugün bizler burada bir aradaysak, özgürce, şerefimizle ayakta durabiliyorsak ve yaşayabiliyorsak bu da şehitlerimizin sayesindedir. Bu vatan için hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun” dedi. 1 Yüceer Bugün Dünden, Yarın Bugünden Iyi Olsun Diye Çalışacağız

“GURURUNU VE HEYECANINI YAŞIYORUM”

Yüceer, “ Bugün çok heyecanlı ve çok gururluyum. Yıllarca sokaklarda, alanlarda, köylerde mavi gözlü şehrimin dost insanlarıyla hep birlikte olduk. Candan Tekirdağ’ın candan insanlarıyla acımızı, sevincimizi, umudumuzu ve ekmeğimizi bölüşüyoruz. Sizlerin desteğiyle, sizlerin teveccühüyle ve sayın genel başkanımız Özgür Özel’in öncülüğünde Parti Meclisimizin takdiriyle CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilmemin gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Cumhuriyet Halk Partisi aileme, kıymetli hemşehrilerime, evim, yuvam, sevdam Tekirdağ’ıma hizmet etme görevine beni layık gördüğünüz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bugünde bu coşkuyla ve heyecanla birlikte bağrınıza basıyorsunuz” diye konuştu.

“HER PLATFORMDA TEKİRDAĞ’IN SESİ OLMAYA ÇALIŞTIM”

Yüceer, “Hepinizden Allah razı olsun. Birileri kadın kimliğini yok sayarken, sizler, partim ‘Tekirdağ’ımıza bir kadın eli değsin, bir kadın emeği gelsin’ dediniz. Ne mutlu biz kadınlara. ‘Üç Kemal’in şehrine candan bir başkan yakışır’ dediniz. Bugüne kadar yeri geldi mecliste, yeri geldi alanlarda Tekirdağ’ın ayrımsız her insanı için, her karış toprağı için, her damla suyu için, yeşili için mücadele ettim. Çocuklarımızın geleceğini, kadınlarımızın güvenliğini, emekçimizin ve emeklilerimizin ise geçimini her zaman savundum. Tekirdağ’ımıza, Trakya’mıza üvey evlat muamelesi yapılmasına, kaynaklarının emilmesine, ama iş hizmet vermeye gelince yok sayılmasına, ihmal edilmesine her zaman karşı durdum. Kısacası her platformda Tekirdağ’ın sesi olmaya çalıştım. Ülkeme, memleketime hizmet etmek benim için her zaman onurdur. Bugüne kadar onur duydum, onur duyacağım” dedi. 

“TEKİRDAĞ’I HEPİMİZ GÖNÜLDEN SEVİYORUZ”

Ülkenin son yıllarda çok ağır bedeller ödediğini dile getiren Yüceer, “Gençlerimiz ise çareyi başka ülkelere giderek arar hale gelmiştir. Ülkede huzur, dirlik ve düzen bozulmuştur. Tekirdağ ise tüm bunlara rağmen insanlarımıza hep güvenli bir sığınak olmuştur. Bu şehrimizi ise neşesini, heyecanını ve yaşama sevincini hiç kaybetmemiştir. Bu şehir umuttan, Cumhuriyetten, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda daima ileriye gitmekten asla vazgeçmedi. Tekirdağ bir duruştur, Tekirdağ bu ülkede bir umuttur, Tekirdağ cumhuriyettir. Tekirdağ demokrasidir. Tekirdağ eşitliktir. Tekirdağ özgürlüktür. Tekirdağ, Mustafa Kemal Atatürk’ün şehridir. Tekirdağ bizim şehrimizdir. Tekirdağ 1 milyon 200 bin insanın şehridir. Tekirdağ’ı hepimiz gönülden seviyoruz. Ayrımsız, ötekisiz, sımsıkı sarılarak, bu şehrin, bu toprakların, ‘korkma’ diye başlayan bir milletin, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir evladı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. 

“TEKİRDAĞ’I TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ” 

Tekirdağ’ı aylardır bir ucundan bir ucuna ilçe ilçe, mahalle mahalle ve sokak sokak gezdiğini ifade eden Yüceer, “Ziyaretlerimizde ise esnaf kardeşlerimle sohbet ettim, hepsinden söz aldım ve hepsine de söz verdim. Tekirdağ’ı hak ettiği yere el birliği ile taşıyacağız. Kadir Başkanım on yıllık sürede şehrimize güzel hizmetler etti ve sağlam temeller atmıştır. Kendisinden Allah razı olsun. Kendisinin tecrübelerinden her zaman faydalanacağım. Kadir Başkanımızın attığı temellerin üstüne güzel bir Tekirdağ ve iyi bir gelecek inşa edeceğiz. El ele vererek Tekirdağ’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız” dedi. 2 Yüceer Bugün Dünden, Yarın Bugünden Iyi Olsun Diye Çalışacağız

“BUGÜN DÜNDEN, YARIN BUGÜNDEN İYİ OLSUN DİYE ÇALIŞACAĞIZ” 

Tekirdağ’ı 100 yaşını dolduran Cumhuriyete yakışır bir Cumhuriyet şehri yapacaklarını dile getiren Yüceer, “ Yeşiliyle, mavisiyle, ormanıyla, deresiyle, parkıyla, bahçesiyle güzel Tekirdağ’ımızı daha da güzelleştireceğiz. Esnafımızla, iş insanımızla, emekçilerimle, çiftçimizle çokça üretip bu şehirde kazanacağız. Toprağımızın bereketini, soframızın bereketini, işçimizin bereketini hep birlikte çoğaltacağız. Üreten ve ürettiğini kazanan bir Tekirdağ’ı ise hep birlikte inşa edeceğiz. Tekirdağ’ımız çok kültürlü ve verimli bir şehrimizdir. Sanayisiyle, tarım ve hayvancılığıyla, turizmiyle, üniversitesiyle, lojistik yatırımlarıyla, sosyo-kültürel hayatıyla Türkiye’nin en gözde şehirleri arasına girecek. Toplu taşımada, kentleşmede daha ileri gitmiş, havasıyla, suyuyla sorunsuz, krizlere ve afetlere daha dayanıklı bir Tekirdağ için çalışacağız. Bizim rakibimiz yine biziz. Bugün dünden, yarın bugünden iyi olsun diye çalışacağız” dedi.

3 Yüceer Bugün Dünden, Yarın Bugünden Iyi Olsun Diye Çalışacağız