Valiler kararnamesiyle Kilis’ten Tekirdağ’a Vali olarak atanan Recep Soytürk, yayımlamış olduğu göreve başlama mesajında kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk yayımladığı mesajda, “Kıymetli Tekirdağlı Vatandaşlarımız, Çok Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yayımlanan Valiler Kararnamesi ile atandığım Tekirdağ Valiliği görevine bugün itibariyle başlamış bulunmaktayım. Bu vesileyle bana bu görevi layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı arz ediyorum.

“ÜÇ KEMALLER DİYARI’NA HİZMET ETMEKTEN MUTLULUK DUYACAĞIM”

1357 yılında Osmanlı Devleti’nin 2. padişahı Orhan Bey’in oğlu Süleyman Paşa tarafından fethedilen, Çanakkale Savaşı’nda büyük mücadeleler veren 57. Alayı’nda içinde bulunduğu 19. Fırka’nın kurulduğu, Namık Kemal’in doğduğu, Yahya Kemal Beyatlı’nın Milletvekilliği yaptığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret ederek yeni Türk Harflerini tanıttığı, 15 Ekim 1923 tarihinde il, 2012 yılında çıkarılan kanun büyükşehir statüsü kazanan “Trakya’nın Mavi Gözlü Şehri” Tekirdağ’da görev yapacak olmak benim için büyük bir gurur vesilesidir. Tarımı, sanayisi, turizmi, jeopolitik konumu, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile medeniyetimizin önemli merkezlerinden birisi Üç Kemaller Diyarı Tekirdağımıza (Mustafa Kemal Atatürk, Namık Kemal, Yahya Kemal) ve sizlere hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum.

“ŞEFKATLİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İÇİNDE OLACAĞIZ”

Böylesine önemli bir kentte görev yaparken, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesiyle üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak; bütün mesai arkadaşlarımla birlikte insan merkezli, hukuka bağlı, şeffaf ve hesap verebilen, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü ve şefkatli bir yönetim anlayışı içinde olacağız.

“BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı

Her alanda gelişme gösteren Tekirdağımızın marka değerini daha da ileriye taşımak adına, Sayın Milletvekillerimiz, kurum müdürlerimiz, yerel yönetimlerimiz, adli ve askeri kuruluşlarımız, üniversitemiz, siyasi parti temsilcilerimiz, organize sanayi bölgelerimiz, oda ve meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve basın mensuplarımız ile yakın bir iletişim ve işbirliği içinde, azim ve gayretle çalışacağımızı özellikle vurgulamak isterim. Tekirdağımızın daha fazla büyümesi, daha fazla gelişmesi ve daha fazla kalkınması için mesai arkadaşlarımızla birlikte bütün gücümüzle çalışacağız. Tarım, sanayi, ticaret vs. her alanda daha iyi yerlere gelmesi, daha başarılı işlere imza atılması ve vatandaşlarımızın mutluluk ve refahının artması için proje ve çalışmalar yürüteceğiz.

“TEKİRDAĞLI VATANDAŞLARIMIZI SEVGİ VE SAYGIYLA SELAMLIYORUM”

Bu vesileyle, görevi devraldığım Vali Aziz Yıldırım başta olmak üzere, İlimize hizmet etmiş bütün Valilerimize teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Tekirdağlı vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.