Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kapılarını okul öncesi öğrencilere açtı. Program kapsamında çocuklara zabıtanın toplum düzenindeki rolü, görev alanları ve günlük çalışma faaliyetleri anlatıldı. Minik öğrenciler, zabıtanın şehir hayatındaki düzeni sağlamaya yönelik çalışmalarını öğrenme fırsatı buldular.

Ocakta 243 milyon 414 bin dolarlık ihracat yapıldı
Ocakta 243 milyon 414 bin dolarlık ihracat yapıldı
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte zabıtanın temel görev alanları minik misafirlere anlatıldı. Çocuklara trafik kuralları, yaya güvenliği ve denetim süreçleri, onların anlayabileceği, eğlenceli bir dille aktarıldı. Zabıta yeleği ve şapkası giyen öğrenciler, telsizleri inceleyerek merak ettikleri soruları ekiplere yöneltti. Miniklerin heyecanı ve ilgisi, programda renkli görüntüler oluşturdu.

Eğitici ve eğlenceli geçen ziyaretin sonunda, Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli çocuklara anlamlı bir jest yaptı. İçerisinde kuru boya ve pastel boya setlerinin yanı sıra boyama kitapları, balonlar ve çeşitli eğitici materyallerin yer aldığı hediye çantaları miniklere takdim edildi.

Etkinlik sonunda minik öğrencileri ağırlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, çocuklarla yakından ilgilendi. Çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Başkan Yüceer, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz; onların merakı, hayalleri ve özgüveni büyüdükçe Tekirdağ’ımızın yarınları da güçleniyor." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çocukların toplumsal kuralları küçük yaşta öğrenmeleri amacıyla bu tür farkındalık oluşturan etkinliklere devam edecek.