Mahkeme kararıyla durdurulan 80 numaralı toplu taşıma hattı, Kapaklı’dan Çorlu Spor Lisesi’ne giden öğrenciler ve ailelerini derinden etkiledi. Veliler, hattın kaldırılmasıyla birlikte çocuklarının hem maddi hem de psikolojik olarak mağdur edildiğini dile getirdi.

Çorlu Spor Lisesi’ne giden bir öğrencinin velisi olan Cüneyt Ayyıldız, “Öğrencim Çorlu Spor Lisesi’ni dereceyle kazandı. Kendisiyle birlikte 15 arkadaşı daha var buradan spor lisesine giden. 80 numaralı hattın durdurulması kararı alınmış. Biz bu hattın tekrardan açılmasını istiyoruz. Burada öğrencilerimiz mağdur. İki araç değiştirmek zorunda oldukları için okula da geç kalıyorlar. Okula zor gidiyorlar. Bu karar alınırken biraz da öğrenciler düşünülseydi. En azından yıl sonuna kadar olsaydı. Neden öğrenciler yarı yolda bırakıldı? Öğrencilerin hepsi bir hüzün içindeler. Spor lisesinde il birincisi olan öğrencilerimiz bunlar.
80 numaralı hat varken çok rahat bir şekilde gidip gelebiliyorlardı. Ben her sabah bu öğrencileri yolcu ediyordum. Şimdi öğrenciler bölünüyorlar. Öğrenciler okulu bırakacağım, gitmeyeceğim demeye başladı. Çocuklar psikolojik olarak yıkıldı. Neden böyle bir şey yaptılar?” dedi.
“UMUTLARINI ÇALDINIZ”
Öğrencilerin emeklerine yazık olduğunu söyleyen bir veli, “Öğrencilerimiz zaten sabah erken saatte gidiyorlardı. 80 numaralı hattın kaldırılması öğrencilerimize çok büyük bir mağduriyet yarattı. Hem daha erken çıkmak zorunda kalacaklar hem de iki araca binmek zorunda kalacaklar. Çocuklarımız ciddi bir şekilde etkilendi, kimse ne yapacağını bilmiyor. Bu hattı kaldırırken hastaneye gidecek olan yaşlılarımızı düşünürken çocuklarımızı da düşünmemiz gerekiyordu. Çocuklarımızın da mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. Öğrencilerimizin emeklerine yazık. Buraya özel servis getirmek için çok uğraştım ama servisi buraya getiremedim. Burası çok ters bir yer olduğu söylenerek buraya servis gelmedi. Öğrenciler mecburen otobüsle gidiyordu. Öğrenciler bu hatta güvenerek bu okulu seçtiler. Şimdi çocuklar yarı yolda bırakıldı. Çocukların umutları ellerinden alındı” ifadelerini kullandı.





