57. Kiraz Festivali kapsamında Tekirdağ’a gelen Macar Turan Vakfı yöneticileri geleneksel savaş kostümleriyle yürüyüşe katılarak Tekirdağlıların ilgisini çekmeye başardı. Macar Turan Vakfı sancağı öncülüğünde yürüyen heyet, halkı Bozkurt selamı ile selamladı. Bozkurt işaretini gören vatandaşlar da aynı şekilde karşılık verdi. Kortej yürüyüşünde iki kız çocuğun Bozkurt selamı yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Tekira önünden Tekirdağ Valiliği önündeki resmi program alanına kadar yürüyüş yapan ekip üyeleri, Romanya’da yaşayan Sekel Macarlarının kurumsal bayraklarını açmayı da ihmal etmediler.

Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Biro Kortej yürüyüşünde halkın gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun olduğunu, önümüzdeki sene daha geniş katılımla Türk kardeşlerimizle kültürel iş birliğini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Jandarmadan bayram tatili denetimi: 4 sürücüye ceza kesildi Jandarmadan bayram tatili denetimi: 4 sürücüye ceza kesildi

Başkan Biro, daha önceki yıllarda da gazeteci Fatih Erge’nin davetlisi olarak birçok kez Tekirdağ’a gelerek konferanslar vermiş, çeşitli kurum ve kuruluş ziyaretlerinde bulunmuştu.

Macar Turan Vakfı, Macaristan’da 2 yılda bir düzenlen, onbinlerce Macar’ın ve Türk dünyasından yoğun katılımların olduğu Hun Türk Kurultayı’nın organizasyonunu yapıyor.

minik-eller-turan-tekirdag-1