ildiğiniz üzere vücudumuzun çoğu su ile kaplı örneğin erkeklerin vücut su oranı %70, yeni doğan bebeklerin %90, yetişkinlerin %60 ve yaşlıların ise %50 dir. Gördüğünüz üzere yaşlandıkça vücudumuzda ki su oranımızda düşmektedir ve bu yüzden aslında su tüketimi ilerleyen yaşlarda çok daha önemlidir. Gelin şimdi size suyun vücudumuza sağladığı 7 faydasını aktarayım. Tabi ki daha fazla faydası kanıtlanmıştır fakat ben size sadece en etkili 7 sini aktaracağım bugün.

1- Kilo vermek için su için:

Soğuk su içmek metabolizmanızı hızlandırır ve kilo kaybına sebep olur. Soğuk su içtikten sonra vücudu ısıtmak için daha fazla enerji harcar ve bu da sizin daha çok kalori yakmanıza sebep olur. 8 hafta boyunca sabah, öğlen ve akşam öğünlerinden önce 2 bardak soğuk su için değişimi sizde farkedeceksiniz.

2- Enerjik kalın:

Su vücudunuzdaki negatif enerjileri yok eder ve bu şekilde motivasyonunuz hep yüksek kalır. Su içmek aynı zamanda kan basıncınızı ve sağlıklı bir kalbe sahip olmanıza yardım eder. 

3- Stresle savaşmanıza yardım eder:

Su sizin stresinizi azaltmakta fayda sağlar. Her zaman bir şişe suyu yanınızda bulundurmayı unutmayın çünkü gün içerisinde baya stresli günler yaşıyoruz.

4- Spor yaparken susuz kalmayın:

Her 12-20 dakikada bir vücudunuzu susuz bırakmayın ve en az 2 bardak su tüketimi gerçekleştirdiğinizden emin olun. Spordan 2 saat sonra da 2-2.5 bardak su tüketimini ihmal etmeyin. Spor yaptığınız süre boyunca su vücudunuzu temizlemeye ve toksinlerinizi vücuttan terlemeyle atmaya çalışacaktık. Suyunuz limonlu veya meyve karışımlı su olabilir, bu da vücudunuzun spordan sonra acıkmamanızı ve daha fazla yağ yakınına sebep olur.

5- Kırışıklıklarla savaşmanıza faydalıdır:

Bildiğiniz üzere vücudumuzun büyük bir yüzdesi su ile kaplıdır ve yaşımız ilerledikçe vücudumuzun su oranı da düşer. Bunu engellemek ve hep genç kalabilmek için su tüketimini yaşımız ilerledikçe arttırmamız gerekmektedir. Suyunuzu limonlu hazırladığınızda ise limondaki vitamin C sizin vücudunuzun daha parlak ve genç görünümlü olmasını sağlayacaktır.

6- Sindirim sisteminizi düzenler:

Su tüketiminiz bağırsaklardaki yararlı bakterilerin emilimini hızlandırır ve zararlı bakterilerin vücuttan daha çabuk atılmasını sağlar. Bu da sizin daha sağlıklı yaşamanıza sebep olacak.

7- Böbreklerinize iyi gelir:

Su tüketiminiz böbrek taşı oluşumunu engeller. 

Yukarıda bahsettiğim gibi su tüketiminiz vücudunuz ve kendi sağlığınız açısından büyük önem arz eder ve günde 3 litreden aşağıya su tüketiminizi ihmal etmeyin derim ben. Hepinize hayırlı haftalar dilerim