Kapaklı Gazetesi - Saray Samsunlular Dernek Başkanı Ayhan Uysal, görev süresini değerlendiren bir basın açıklaması yayımladı. Uysal, “Dernek sermayemize neredeyse dokunmadan bu zorlu günlerin beraberinde getirdiği zararı en aza indirerek üstesinden geldik.” dedi.

“İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRDİK”

2 yılı aşkın süredir Saray’daki hemşehrilerine hizmet etmekten onur duyduğunu belirten Uysal, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “3 Mart 2019 tarihinde hemşehrilerimin kararı ile seçildiğim Saray Samsunlular Dernek Başkanı ünvanı ile çıktığım bu yolda; göreve başladığım ilk hafta dernek lokali ve dernek makam odası Samsunlular’a layık yeni konseptine kavuşturuldu. Tadilat çalışmalarımızın yürütüldüğü sırada ilçemizdeki idari ve mülki amirler ziyaret edilip tanışmalarımız sağlandı. 24 Mart 2019 tarihinde ise samimiyetimizi taçlandıran birlik ve beraberlik kahvaltısını düzenleyerek tüm üyelerimiz, dernek ve oda başkanlarımız, siyasi parti temsilcilerimizi davet ederek ilişkilerimizi güçlendirdik. Pandemi ve kapanma süreçleri öncesi ve sonrası derneğimizin ( maddi ve manevi ) süreçten etkilenmemesi için gerekli çalışmalar yapılıp, alınan önlemler ile dernek sermayemize neredeyse dokunmadan bu zorlu günlerin beraberinde getirdiği zararı en aza indirerek üstesinden geldik.

“ONUR YAŞADIM”

Görev sürecim boyunca; ilçemiz ve bölgemizi kapsayan dernek ve odalar ile aktif temas halinde olup fikir alışverişinde bulunduk. 2021 Mart ayında dikkat çeken çalışmalarımız neticesinde Türkiye çapında bir üst kuruluş olan Türkiye Samsun Dernekler Federasyonu’nda iki göreve birden layık görülme onurunu yaşadım. Bu tarih itibariye genel başkanımız Yıldıray Baş tarafından Türkiye Samsun Dernekler Federasyonu Trakya Bölge Başkanlığı ile Türkiye Samsun Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiş oldum. Bu vesile ile yine Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) delegesi oldum.

“TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM”

Bulunduğumuz görevler neticesinde bizleri ziyarette bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı derneğimizde ağırladık. Ve yine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı derneğimizde ağırlayarak hem ilçemizde hem de bölgemizdeki hemşehrilerimizin sorunlarını iletmek fırsatı bulduk. Tüm bunları 30 ay gibi bir süre zarfında, çoğunlukla ise ülkemizin sıkıntı yaşadığı salgın ve ona bağlı kısıtlamaları içine alan süre dışında yapmaya çalıştık. Geçmişteki başarılarımıza dahasını ekleyerek bundan sonraki süreci sağlık ve huzur içerisinde geçirmeyi temenni ediyorum. İlçemiz ve bölgemizdeki tüm hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum.”