Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Saray ziyareti kapsamında ilk olarak Saray Kaymakamlığını ziyaret etti. Saray Kaymakamı Refik Özsoy ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından Kaymakamlığa geçerek ilçedeki proje, yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN TAŞYASAN’A BAŞARILAR DİLEDİ

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk daha sonra Saray Belediyesini ziyaret etti. Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından Başkan Taşyasan ve belediye yetkilileri ile bir süre görüştü. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Saray Belediye Başkanı olarak seçilen Abdül Taşyasan’a yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

OKULUN ARSA ALANINDA İNCELENMELERDE BULUNDULAR

Soytürk, Saray ziyareti kapsamında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kültür varlığı olarak tescil edilen binada incelemelerde bulundu. Bina çevresini gezen Vali Soytürk, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’dan yapı hakkında bilgi aldı.  Tekirdağ Valisi Recep Soytürk daha sonra Hayırsever İş İnsanı Zeki Algur tarafından yaptırılacak olan okulun arsa alanını ziyaret etti. 24 derslikli olması planlanan okulun arsasında incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Hayırsever İş İnsanı Zeki Algur ile ailesi ve ilçe protokolü eşlik etti.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, daha sonra Tarihi Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret etti. Okulda bir sınıfın dersine katılan Vali Soytürk, öğrencilerle sohbet etti. Ardından öğrencilere matematik sorusu sorarak öğrencilerle birlikte ders işledi. Akabinde öğretmenler odasına geçen Vali Soytürk, Hayırsever Zeki Algur ve ilçe protokolü ile bir süre sohbet etti. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Hayırsever İş İnsanı Zeki Algur ile ailesi ve ilçe protokolü eşlik etti.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEK

Recep Soytürk, Saray’da TOKİ tarafından yaptırılan Atatürk Ortaokulunu ziyaret etti. Yapım süreci devam eden okulu gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy ve ilçe protokolü eşlik etti. Yapımı sona erdiğinde Saray’da derslik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak olan Atatürk Ortaokulu’nun 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirilmesinin planlandığı kaydedildi.

KURSİYERLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Saray ziyaretleri kapsamında Küçükyoncalı Mahalle Kültür Evi’nde kursiyerlerle bir araya gelen Soytürk, geleneksel Türk motifleri modernize ederek el dokumaları üretilen Kültür Evi’nde kursiyer kadınlarla sohbet etti. El dokuması ürünler hakkında bilgi alan Vali Soytürk, kursiyer kadınların sorun ve taleplerini dinledi.

VATANDAŞLA BULUŞMA TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Vali Recep Soytürk, Vatandaşla Buluşma Toplantısı kapsamında Saray’ın Küçükyoncalı ve Büyükyoncalı Mahallelerinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri ile bir süre sohbet eden Vali Soytürk, mahalle sakinlerinin sorun, talep ve beklentilerini dinledi. Çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

ŞEHİT AİLESİNİ UNUTMADI

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Saray ziyaretleri kapsamında 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesini ziyaret etti. Şehit ailesi ile yakından ilgilenen Vali Soytürk, hal ve hatırlarını sorarak bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Vali Soytürk “Şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri, çocukları ve yakınlarına şehitlerimizin bize emanetidir. Bu bakımdan şehit aileleri bizim baş tacımızdır” dedi.

Safaalan Mahallesi Düğün Salonu, hizmete açıldı Safaalan Mahallesi Düğün Salonu, hizmete açıldı