Çerkezköy organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda İlçe Madde Bağımlılığı Komisyonu tarafından Bağımlılıkla mücadele Projesi kapsamında organize edilen "Bağımlı olma, özgür ol" konulu program gerçekleştirildi.

'Bağımlı olma, özgür ol' sloganıyla düzenlenen programda sahne alan Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Tekirdağ Yeşilay Başkanı Sener Çelikayar,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye başkan yardımcısı Adem Sekmen, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Mustafa Çetin Okul Müdürleri, öğretmen,  öğrenci ve veliler katıldı.

Programda konuşan Tekirdağ Yeşilay Başkanı Sener Çelikayar, "Yarınlar bizim yarınlarımız, çocuklar bizim çocuklarımız, öyleyse yarınlarımızı garanti altına almak için yoğun bir mücadele içerisinde bulunmamız gerekir. Gün geçmesin ki bir aile madde bağımlılığı nedeni ile gözyaşlarına boğulmasın. İşte bu karanlık içerisinde bu çalışmamız bir ışık olarak değerlendirilmelidir." dedi.

 

PLANIMIZ 20 MİLYONLUK HEDEF KİTLEYE ULAŞMAK

Yeşilay Derneğinin ülke genelinde yirmi milyonluk bir hedef kitleye ulaşmayı planladığını belirten Çelikayar, “Bu proje dünyanın en büyük projelerindendir. 500 formatörün yurdun dört bucağında eğittiği ve madde bağımlılığının geleceğimizi karartan en büyük tehlikelerden biri olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekirdağ ilimizde de altı formatörümüz tarafından çalışmalarımız şevkle sürdürülmektedir." diye konuştu.

GENÇLER BİZİM YARINIMIZDIR

Çelikayar, "Bize emanet edilmiş olan can gibi kıymetli bir varlığı en güzel şekilde koruyup gözetmekle mükellefiz. Bu gün gençlerimizin içinde bulunduğu madde bağımlılığı sorunu her geçen gün biraz daha geleceğimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Gün geçmesin ki bir gencimiz madde bağımlılığı nedeni ile ölmesin. Aileler gözyaşlarına boğulmayıp, acılar yaşanmasın. İşte böylesine gençlerimizin geleceğini karartan madde bağımlılığı konusunda herkese görevler düşmektedir. Bu gün burada aynı amaçla bir araya gelmiş olmamız da karanlık içerisinde yakılmış bir ışık olabilir. Yarınlarımızı tehdit eden bu çıkmazdan el birliği ile çıkmamız gerekmektedir.  Çünkü bu gençler bizim gençlerimiz ve bu gençler bizim yarınlarımızdır." Dedi.

ÖĞRENCİLERİN TİYATRO PERFORMANSI AYAKTA ALKIŞLANDI

Çelikayar'ın konuşmasının ardında söz alan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu Rehber Öğretmeni ve Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Formatörü Dilek Önsel,  madde bağımlılığının meydana getirdiği olumsuzluklara dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Programda Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi. "Şarjı  Bitmez Ailesi","The Sigara","Organlar Konuşuyor", "Beyaz Cehennem" isimli 4 ayrı skeçten oluşan tiyatro gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı.

Dilek ÖNSEL ve Mehmet METİN tarafından yönetilen oyunlarda Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri  Arda ECEVİT, Aygün BİTERGE, Selinay ERTAN, Serhat AKBAŞ, Asrın AKSÜT, Onur KÖSE, Ferhat KESKİN, Zozan YAVUZ, Edanur GÖK, Esra ALTIN, Mehmet HACIOĞLU, Kübra TOSUN rol aldılar.

BAĞIMLILIKTAN NASIL KURTULDUKLARINI ANLATTILAR

Programın son bölümünde Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER)  dernek başkanı Cihan SAVAŞ ve üyelerden Uğur OKUR, konuşmalarında yıllarca bağımlılıkla mücadele ettiklerini ve nasıl kurtulduklarını izleyicilere anlattılar.

cosb-bagimlilik

cosb-bagimlilik1 cosb-bagimlilik2 cosb-bagimlilik3 cosb-bagimlilik4 cosb-bagimlilik5