Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Fatih Anadolu Lisesi’nde öğretmen, öğrenci ve okul polislerinin bulunduğu gruplarda paylaşılan bir fotoğraf üzerine inceleme başlatıldı. Söz konusu fotoğrafta yer alan kişilerin okul çevresinde silahlı eylem yapacağı yönündeki iddialar üzerine ekipler harekete geçti.

Yapılan incelemelerde fotoğrafta bulunan kişilerin M.A.S., E.U. (17) ve A.B. (16) olduğu tespit edildi. Şüphelilerden M.A.S. ile E.U. adreslerinde gözaltına alınırken, A.B.’nin görüntüyü gördükten sonra emniyete giderek teslim olduğu öğrenildi.

Kapaklı’da kurşunlama olayı güvenlik kamerasına yansıdı
Kapaklı’da kurşunlama olayı güvenlik kamerasına yansıdı
İçeriği Görüntüle

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konulurken, 2 cep telefonu incelemeye alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.S. ve E.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.