Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin SAÇAR yürütücülüğünde “AİLECE OKUYORUZ” projesi başlattı.

Türkçe Öğretmeni Erkin SAÇAR öğrencilerine kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için evde okuma saati, sınıf içinde kitap okuma yarışması gibi çalışmalarının yanında aile öğrenci iletişimini kuvvetlendirmek, ailelerin hem çocuklarıyla vakit geçirip onlarla daha çok ilgilenmelerini hem de çocuklarıyla aralarında verimli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla başlattığı “AİLECEK OKUYORUZ” çalışmasıyla aileleri de eğitimin içine katmayı hedeflediklerini belirtti.

Öncelikle belirlemiş olduğu iki 5. Sınıf şubesiyle çalışmasını yapan Erkin Saçar, diğer şube öğrencileriyle ve velilerle de bu çalışmasını sürdürecek.

Proje hakkında bilgi veren Saçar, "Her zaman olmasa da üç günde, beş günde, haftada bir yani belirli aralıklarla da olsa velilerin öğrencileriyle kitap okumasının hem öğrencileri kitap okuma konusunda olumlu etkileyeceği hem de aile ile çocuk arasındaki sevgi bağını güçlendireceği kaçınılmazdır. Eğitimde başarıyı masanın tüm ayaklarının var olmasına benzetirsek bu masanın ayaklarından biri de şüphesiz ailedir.

“Öğrenci, öğretmen, veli el ele; birlikte yürüyoruz hedefe” diyerek çıktığımız yolda bu çalışmamızın sürmesini ve ailelerin ilgisinin devamını temenni ediyoruz" dedi.