23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Saat 09:30’da Kapaklı Belediye Meydanı tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Anıta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından, Kapaklı Şehir Stadı’nda devam etti.

Kapaklı Şehir Stadı’nda düzenlenen kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Sahir Uzun , İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP ilçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, Kapalı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Üyeleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“İLK KEZ 1929 YILINDA KUTLANDI”

Program, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı öğrencileri selamlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant yaptı.

Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açıldığını hatırlatan Nalbant, “Millet iradesini esas alan meclisin açılış günü ile birlikte Türk halkıda egemenliğini ilan etmiş oldu. 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin açıldığı günün yıldönümü olarak kutlanmaya başlanan ulusal bayram, ilk kez 23 Nisan 1920’de “Hakimiyeti Milliye Bayramı” olarak kutlanmıştır.

Atatürk, “23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra ise 23 Nisan 1929’da bu özel bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında “Çocuk Bayramı” olarak da kutlanmaya başlanmıştır." dedi.

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğrencileri Semazen gösterisi ve Karanfil Anaokulu öğrencileri ve Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen öğrenciler dans gösterilerini sundu. Daha sonra Başakşehir Koleji küçük yaş grubu öğrencilerinin atletizm gösterisi seyircilerden tam not aldı. Program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle düzenlenen şiir yarışmasında birinciliği elde eden Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Miray Berfin Gündoğdu’nun şiirinin okuması ve program sırasına göre okul öğrencilerinin gösterilerini sunmasıyla devam etti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Programda Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Dengeli Beslen Hareketli Ol Mutlu Yaşa’ sloganıyla okullara temin edilen bisikletler öğrencilere teslim edildi. Törende ayrıca çeşitli branşlarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.