Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Karlı Mahallesi’de gerçekleştirildi.

Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Mart 2018 Pazartesi günü saat 14:00’da Karlı Mahallesi Güneş Kıraathanesi’nde gerçekleştirildi.  Düzenlenen meclis toplantısına meclis üyelerinin eksiksiz katılımı dikkatlerden kaçmadı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karlı’daki ilkokulun akıbeti hakkında da açıklamalarda bulundu.

KARLIKÖY’DEKİ OKUL YIKILIYOR

Karlıköy’deki okulun yıkım kararını eleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuşmasına şu sözlerle başladı; ‘’Önümüzdeki günlerde onay verecekler, okulumuzun yıkımı gerçekleşecektir. Milli Eğitim’den istiyoruz fakat bize tahsis etmiyor, tahsis etmemekte de direniyor. Tabi Milli Eğitim’den resmiyette yer almak çok zor. Biz malını istemedik, tahsis istedik ama cevap olumsuz geldi. Vali Bey, ‘İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis etme emri verin’ demişti fakat daha sonrasında cevap olumsuz geldi.’’

‘’BURAYI DA 100 BİN NÜFUS VARMIŞ GİBİ GÖRMELİYİZ’’

Kapaklı’nın mahalleleri ile merkezi arasında hiçbir fark olmadığını kaydeden Başkan Mandalı, ‘’Köylerde olmamızın başlıca sebebi vatandaşlarımızla buradaki hiyerarşinin nasıl yürüdüğünü canlı olarak sunmaya çalışmamızdır. Her ne kadar nüfus orantısı olarak köylerimiz arasında en küçüğü Karlı olmuş olsa da biz bunu nüfus olarak değerlendirmiyoruz. Yani Kapaklı merkezde 100 bin nüfusumuz varsa, burasında da 100 bin nüfus varmışçasına görmeliyiz.’’ Dedi.

KARLIKÖY’ÜN 3 İLÇE ARASINDAKİ PANORAMASI

Karlılı vatandaşların Kapaklı, Saray ve Çerkezköy arasında kaldığını belirten Başkan Mandalı, ‘’Karlılı hemşehrilerimiz resmi işlemlerinin genelde Çerkezköy’de olduğu, Kaymakamlık işlerinin Kapaklı’da olduğu, fakat yakın ilişkilerinin Saray ile olduğunu bizler de biliyoruz. Buradaki en büyük eksikliklerimizden bir tanesi ulaşım. Kapaklı merkeze ulaşım ile ilgili Ulaştırma Daire Başkanlığı’na yazmış olduğumuz yazıya hala olumlu bir cevap gelmedi. Kapaklı’ya ulaşımınızın kolaylaşmasını en az bizler kadar istediğinizi biliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu ulaşım kolaylığı sağlanabilir.’’ Sözlerini kaydetti.

MUHTARA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Karlı Muhtarı Anıl Aydın’a övgülerde bulunan Başkan Mandalı, konuşmasına şu sözlerle son verdi; ‘’Karlılı hemşehrilerimizin 30 Mart 2014’ten sonra Köy Tüzel kişiliğinde burada yürüyen hiyerarşilerinin muhtarlığa bağlanması, Kapaklı ile bağını arttırdı. Çerkezköy’den ayrıldıktan sonra Kapaklı’ya verilen bölgelerden biri de Karlı oldu. Karlılı dostlarımız da bugüne kadar muhtarları aracılığı ile bize ulaşım sağlayabiliyorlar. Muhtarınızın da mahalle muhtarı olduktan sonra yetkilerinin kısıtlandığını görüyoruz. Fakat ben aktif bir muhtarınız olduğunu söyleyebilirim, genç olması da ayrı bir avantaj. Bakıyorum muhtarınız her yerdeki sosyal aktivitelerde rol almaya çalışıyor, bir yandan da Kapaklıspor’da da yönetim kurulu üyeliği yapıyor. Elbette bu iş gönül işi, sevda işi. Muhtarınızı da buradan ayrı bir şekilde tebrik ediyorum.’’

HİSSE SATIŞI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Başkan Mandalı'nın konuşmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Üçüncü gündem maddesinde yer alan Atatürk Mahallesi 1290 ada 4 nolu parselin tamamı 274 metrekare arsada bulunan 11 metrekarelik belediye hissesinin, 4. gündem maddesinde yer alan Fatih Mahallesi 733 ada 4 nolu parselin tamamı 1200 metrekare arsada bulunan 4 metrekarelik belediye hissesinin, İnönü Mahallesi 892 ada 5 nolu parselin tamamı 271 metrekare arsada bulunan 6 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oybirliği ile kabul edildi.

SERPİL SEVGİ YENİDEN BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Meclis toplantısı,  gündemin 7,8 ve 9. maddelerinde yer alan Kapaklı Belediyesi İnsan kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan bilgilendirme yazılarının görüşülmesi ile devam etti. 8. gündem maddesinde yer alan bilgilendirme yazısı uyarınca bir süre önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Serpil Sevgi, yeniden göreve getirildi.

MUHTAR DİLSİZ’İN ÖNERGESİ MECLİSE TAŞINDI

Meclisin 10. gündem maddesi ise Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz’in önergesi yer aldı. Ali Baba Parkı’nın yanındaki isimsiz sokağa ‘Zeytin Dalı Sokağı’ isminin verilmesi maddesinin görüşüldüğü gündemde, Ak Parti grubu adına Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz söz aldı. Zeytin Dalı isminin bir sokağa değil şehir merkezindeki bir caddeye verilmesi gerektiğini savunan Yılmaz, " Zeytin Dalı Operasyonuna binaen bu ismin bir sokakta kullanılması bence çok mantıklı değil. Ben Zeytin Dalı Sokağının Kapaklı'nın daha büyük bir caddesine ad olarak verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki grup olarak önerdiğimiz bu fikri burada bulunan arkadaşlarımız da önemsiyordur. İmar Komisyonunda ki arkadaşlarımızın bu konuyu sokak değil de cadde olarak değerlendirmeleri çok daha mantıklı olacaktır"  dedi. Akın Yılmaz'ın bu önerisinin ardından gündem maddesi oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

2. OTURUM CUMA GÜNÜ!

Gündemde 11 ve 12. maddelerde yer alan içkili yerler konulu yazılar oybirliği ile İmar Komisyonu’na, 13 madde de yer alan sporcuların ödüllendirilmesi hususu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 14. maddede yer alan İkizgöller Mesire Alanı’na elektrik hattı çekilmesi ile alakalı işlemlerin yürütülmesi sırasında Başkan İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi hususu oy çokluğu ile kabul edildi. 18 ve 20. maddeleri görüşmek üzere Mart Ayı Meclis Toplantısının 9 Mart Cuma Günü saat 16.00'da yapılmasına karar verdi. 

‘’ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’’

Meclis gündem maddelerinin konuşulmasının ardından Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Muhtar Aydın, "Meclis toplantısının mahallemizde yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi daha önce Karlı olarak Çerkezköy'e bağlıydık. 30 Mart 2014’ten sonra mahalle statüsüne kavuşarak Kapaklı'ya bağlanmış olduk. Biz Kapaklı'ya bağlanmakla çok şanslıyız.  Göreve geleli 4 yıl oldu. Bugüne kadar gayet güzel işler yaptık. Ama eksiklerimiz de var. Bundan sonraki süreçte bu eksikliklerin tamamlanması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz." Dedi.