Kapaklı Gazetesi - Kadın cinayetleri ile ilgili caydırıcı önlemler alınması gerektiğini belirten TDP Kapaklı İlçe Başkanı Çiğdem Banali Bülbül, “Ülkemizde son 20 yıldır yaşanan Kadın cinayetleri politiktir.” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlarımız defalarca şikayetçi olup, koruma istedikleri halde devletin kurumları tarafından korunmamışlar, göz göre göre şiddete ve ölüme terk edilmişlerdir.

Bu cinayetler münferit olaylar olarak değerlendirilip olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Eşi tarafından şiddete maruz kalana müdahale edenler cezaevine gönderilirken, bu cani ruhlar ceza almak şöyle dursun yine toplum içine karışması sağlanarak cesaretlendirilmektedir. Kadınları yok sayan, onların yaşam haklarını ellerinden almaya çalışan, kadının yeri evidir anlayışına dur diyebilmek ancak bir yolla mümkün olabilir. Sandık.

Sizi yok sayanı, Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği haklarınızı koruyabilmeniz için siz de bu anlayışı yok sayın. Yoksa daha çok Emine Bulut'lar, Şule Çet'ler, İlknur Gökay Tuncel’ler, Birsen Pirpor’lar yaşamları yol kenarında son bulan sessiz bir çığlık olarak aramızdan ayrılırlar. Yattıkları yer incitmesin onları. Üzgünüm.”