Kapaklı Gazetesi - Sanayi Ticaret ve Esnaf (SATİVES) Derneği Başkanı Erol Buz ve Başkan Yardımcısı Nursen Sert, gazetemizin haber merkezini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Buz, ‘’Peşpeşe gelen zamlarla vatandaşımız kadar esnafımızın da zarar gördüğüne eminiz.’’ dedi.

Gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Buz ve Dernek Başkan Yardımcısı Nursen Sert’i gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil karşıladı. Yerel siyaset, ekonomi ve gündemdeki konular hakkında istişarelerin gerçekleştirildiği ziyarette, Erol Buz son günlerde yaşanan ekonomik dalgalanmalar hakkında görüşlerini dile getirdi.

‘’ZAMLARDAN VATANDAŞ KADAR ESNAF DA ETKİLENDİ’’

Ülkedeki artan dolar kurunun ürünlerde pahalılığa yol açtığını söyleyen SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz, ‘’Maalesef ki bugün ülkemizde üretilemeyen bazı ürünleri yurt dışından ithal alıyoruz. Bu da olası bir kur hareketlenmesinde iç piyasayı alt üst ediyor. Peşpeşe gelen zamlarla vatandaşımız kadar esnafımızın da zarar gördüğüne eminiz. Temennimiz en kısa sürede bu kur seviyelerinin minimuma indirilerek vatandaşımızın ve ticaret erbabımızın derin bir nefes almasını sağlamaktır. Tabi bunun için bizlere düşen görev de daha çok çalışmaktır.’’ dedi. 

‘’KAPAKLI’DAN ALIŞVERİŞ YAPMALIYIZ’’

Kapaklı Gazetesi’nin önderliğinde başlatılan ‘Al Ver Kapaklı’ya Can Ver’ kampanyasına dikkat çeken Buz, ‘’Geçtiğimiz aylarda Kapaklı Gazetesi’nin önderliğinde; Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi, Kapaklı Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi ile birlikte derneğimiz bir proje başlattı. Bu proje kapsamında Kapaklımızda hazır bulunan ürünler için civar ilçelere gitmek yerine, ilçemizden alışveriş yapılmasını teşvik eden broşürler hazırladık. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Hepimiz Kapaklı’da birlikte yaşıyoruz ve burada yapılan her alışveriş, yine bizim iç ekonomimizde dönüyor ve bize gelir sağlıyor. Kapaklı’nın kazanmasını istiyorsak, ilçemizden alışveriş yapmalıyız.’’ sözlerini kaydetti.

‘’ŞUBE AÇMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’’

Son olarak dernek faaliyetlerinin tüm hızı ile sürdürdüğünü kaydeden Başkan Buz, ‘’Geçtiğimiz haftalarda lokalimizin açılışını gerçekleştirdik. Bunun dışında civar ilçelerde de şubeler açmak için çalışmalarımız sürüyor. Dernek üyelerimiz ile bu sıkıntılı süreçte olabildiğince aktif kalmaya ve ilçemiz için yeni çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz.’’ diye konuştu.