Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy TSO Müşterek Komite Toplantısı’nda konuşan meslek komitesi temsilcileri, artan fiyatlara, kalifiye eleman sıkıntısına ve pandeminin yarattığı ekonomik daralmaya dikkat çekti.

İlki Mart ayında gerçekleşen Çerkezköy TSO Müşterek Komite Toplantısının ikincisi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva başkanlığında Demokrasi ve Özgürlükler Adası Katre Island Hotel’de yapıldı. Toplantıda, 2021 yılında yüksek performans sağlayan meslek komitelerinin 8, 7, 4 ve 6’ncı meclis komitelerinin olduğu açıklandı. Daha sonra, meslek komitelerinin 2022 yılı görüş ve önerileri alındı. Sırayla görüşlerini bildiren meslek komitesi temsilcileri sektörlerinin karşılaştığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

FİYATLARIN ARTIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER

Fiyat artışları, kalifiye eleman bulunamaması, iklim değişikliği, küresel ısınma, sanayi sektörünün hızla büyümesiyle birlikte üretim tesisi sıkıntılarının yaşanması gibi konularda görüşlerini bildiren meslek komitesi temsilci ve üyeleri, salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi.

KALİFİYE ELEMAN EKSİKLİĞİ GÜNDEME GELDİ

Salgın sebebiyle toplantıların online ortama taşındığını belirten meslek komitesi üye ve temsilcileri en büyük sıkıntının eleman eksikliği olduğunu ve bir an önce giderilmesi gerektiğini belirterek, meslek liselerinin üzerine büyük vazife düştüğünü bildirdi. Bu sorunun çözülememesi durumunda bazı sektörleri karanlık günler beklediğini de belirten temsilciler, Zincir marketlerin her ürünü satmasının da birçok sektörü zora soktuğu dile getirildi.

"ÇERKEZKÖY'E SANAYİ MÜZESİ KAZANDIRILMALI"

Mesleğe göre asgari ücret belirlenmesi gerektiğini kaydeden bazı komite temsilcileri, Çerkezköy'e sanayi müzesi kazandırılması gerektiğini de dile getirdi. Çerkezköy'ün gelişmesi için yapılması gereken birtakım hamleler olduğunu dile getiren temsilciler, Çerkezköy'de yapılan endüstriyel fuar organizasyonun firmaların birbirini tanıması ve kaynaşması açısından çok önemli olduğunu ancak bunun yanı sıra dijital satın alma platformunun oluşturması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine söz alan Kozuva, "Böyle bir platform oluşturmak bize yasak. Biz de düşünmüştük böyle bir havuz oluşturmayı ancak mümkün değil." dedi.

Görüş ve önerilerin ardından toplantı noktalandı.