Kapaklı Gazetesi - İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (İSİYAD) Yönetimi, Kapaklı’da gerçekleştirecekleri dev yatırımla ilgili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile görüştü. Belediyeden yer talep ettiklerini ve gerekli anlaşmalar sağlandığında bölgeye 230’un üzerinde fabrika kurmak istediklerini kaydeden  Dernek Başkanı Cemal Çoban, ‘’ 21 bin kişilik istihdam oluşturacağız.’’ dedi.

İSİYAD Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde Kapaklı’ya sürpriz bir çıkartma yaparak Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile görüştü. Yerel seçimlerin ardından yeni başkana hayırlı olsun dileyen iş adamları, İkitelli 2 Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile ilgili fikirlerini istişare etti. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban, ‘’Aracısız, komisyonsuz bir şekilde araziyi alıp üyelerimize teslim etmek istiyoruz.’’ dedi.

‘’OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK’’

Belediyeden bir yer talebinde bulunduklarını kaydeden Çoban, ‘’İSİYAD olarak 635 firmamızla bu ilçede yatırım yapmak istiyoruz. Bu nedenle Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile görüşerek yer talep ettik. Başkanımız bu konuda Kapaklı için bir şans. Bizler aracısız, komisyonsuz bir şekilde araziyi alıp üyelerimize teslim etmek istiyoruz. Bu nedenle belediyeden bir yer talep ettik ve olumlu geri dönüşler aldık. ‘’ ifadelerini kullandı

‘’KAPAKLI’YA MÜJDE’’

Projeleri onaylandığında 1 yıl içerisinde yeni bir OSB yapabileceklerini söyleyen Çoban, ‘’Kapaklı halkına müjde veriyoruz. İnşallah arazi tahsisinden sonra 1 yıl içerisinde kurulup açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ülkede üretip, yurt dışına satmak istiyoruz. Sanayici devletimizin imkanları ile büyür ve devletimiz bu imkanları bizlere tanırsa Avrupa’daki hiçbir marka önümüze geçemez. Biz kolları sıvadık, gövdemizi taşın altına koyduk. Türkiye eski Türkiye değil, dünya çapında yarışan firmalarımız var. Ne kadar çok firma olur, ne kadar çok üretirsek o kadar kalkınırız. ‘’ şeklinde konuştu.