Kapaklı Gazetesi - Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. Yılına özel bir anma töreni gerçekleştiren Başakşehir Okulları, sunuculuğunu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Pınar Köse’nin gerçekleştirdiği anma etkinliklerini online ortamda yayınladı.

1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, Akıl ve Zeka Oyunları Öğretmeni Kübra Bilgin’in günün anlam ve önemine hitaben konuşması ile devam etti. İlk defa izleyeceğiniz videoları için sitemize girebilirsiniz. Konuşmanın ardından okul personeli ve öğretmenlerinin yer aldığı “Sen hiç Atatürk’ü gördün mü?” adlı video paylaşıldı. Videodan sonra okul öğretmenleri tarafından hazırlanan “Selanik’ten Cumhuriyet’e” adlı oratoryo sergilendi. Daha sonra 4. Sınıf öğrencilerinin sergilediği dans eşliğinde, kumdan Atatürk Portresi oluşturma videosu yayınlandı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Geçiş ve aralarda Müzik öğretmeni Kerim Yavuz ve Ölçme Değerlendirme Uzmanı Hasret Kocamanlar’ın seslendirdiği “Selanik ve Çanakkale” türküleri izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Törene tüm kademelerden öğrenciler katkıda bulunurken, anasınıfı öğrencileri de Andımız ve Zeybek Dansı gösterisi ile göz doldurdu. Anma töreni, öğrenci ve ailelerin Atatürk Portreleri ile çekilmiş fotoğraflarının slayt gösterisi olarak yayınlanması ile son buldu.

‘’ATAM SEN RAHAT UYU’’

Anma etkinliklerinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başakşehir Okulları Ortaokul Müdürü Aylin Arda, “10 Kasım’lar milletçe Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak uygulanacağı günler olmalıdır. Bugünü her zamankinden daha iyi anlayarak bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için neler yapabiliriz onu düşünmeli ve vakit kaybetmeden harekete geçmeliyiz. Her 10 Kasım’ın bizlere hissettirdiği dayanılmaz hüzne rağmen anlam ve önemine yakışır bir şekilde daha da çalışkan olmamız gerektiğini düşündüğümüz günlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm büyük kurtarıcımız sen rahat uyu, bekçisiyiz biz Cumhuriyetin, Atam sen rahat uyu, yolcusuyuz biz hürriyetin! ”dedi.