Kapaklı Gazetesi - Kasım ayında yapılması öngörülen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için başkan adaylıklarını açıklayan Ömer Karadeniz ve Ahmet Çetin’den sonra iş insanı ve gazeteci Şaban Kardeş de “Ben başkan adaylığına değil ben alışılmışın dışında mensubu bulunduğum 14. Meslek Grubuna kırmızı beyaz listeden bağımsız adayım” diyerek adaylığını açıkladı. 

"BAĞIMSIZ ADAY OLACAĞIM"

İş Kadınları 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi İş Kadınları 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi

Geçtiğimiz günlerde meslektaşlarıyla bir araya gelerek değerlendirme yaptıklarını ifade eden Kardeş, “Biz gazeteciler olarak geçtiğimiz günlerde meslektaşlarımızla bir araya geldik. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına aday kişilerin listesinde bir grupla birlikte hareket etmek yerine kendi grubumuzdan bağımsız bir şekilde hatta mümkünse adayların bu gruptaki birinci sıra meslek temsilcilerini de kırmızı beyaz listemize yazarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine katılma yönünde fikir birliğine vardık. Gruplaşmanın dışında grupların da destekleriyle farklı bir yaklaşımla gazetecilerin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde temsil edilmesi hem Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın objektifliği, hem de Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimiz başta olmak üzere gazeteci meslektaşlarımızın ÇTSO meclisinde hak ettiği şekilde temsil edilebilmesi için 14. Meslek Grubundan kırmızı beyaz listeyle bağımsız aday olacağım” dedi. 

“ODAYA KALİTE, MECLİSE RENK, MESLEĞİMİZE İSE AHENK KATACAKTIR”

Kardeş, “Önümüzdeki süreçte mevcut başkan Süleyman Kozuva’nın aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmazken, 2 dönem ÇTSO yönetim kurulu başkanlığı yapan, bu süreçte odaya ve Çerkezköy’e ivme kazandıran Kozuva’nın aday olması durumunda da gruptan aynı şekilde kırmızı beyaz listeyle seçime gireceğiz. Geçtiğimiz dönem Süleyman Kozuva’nın karşısında yarışan ve seçimi Kozuva’ya kaybeden Rahmi Yılmaz’ın aday olup olmayacağı da henüz netlik kazanmazken, ben bugünden adaylığımı açıklayarak hiçbir grupta hiç kimsenin hiç kimseye muhtaç ya da mecbur olmadığını belirtmek istiyorum. 5 bin 500’e yakın üyesiyle Çerkezköy’ün en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulu başkanının kim olacağını bugünden kestirmek zor. 28 yıldan bu yana üyesi bulunduğum Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir üyesi olarak, 25 yılı aşkın süredir de gazeteci kimliğiyle bu ilçeye hizmet eden bir kişi olarak bu hakkı kendimde görüyorum. Odanın yönetim kurulu başkanlığına aday olan kişilere de bu fikrimi açıyorum. Biz gazetecilerin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda olması odaya kalite, meclise renk, mesleğimize ise ahenk katacaktır” diye konuştu. 

“KİMSENİN RAHARSIZLIK DUYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Çerkezköy’ün sadece ticaretinde değil modernleşmesinde, gelişiminde ve kentleşmesinde önemli bir rolü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclisinde gazetecilerin olmasından kimsenin rahatsızlık duyacağını düşünmediğini kaydeden Şaban Kardeş, “Oda yönetimine aday olmuş ve olacak olan herkesin her türlü haberini yapmış bizlerin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir temsilcisinin olmasından kimsenin rahatsızlık duyacağını düşünmüyorum. Bu fikrimle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurumsal kimliğine artı değer katacağımıza inanıyorum. 14. grupta bulunan gazeteci, matbaacı meslektaşlarım başta olmak üzere grupta bulunan 269 sanayici ve iş insanının 14. Meslek Grubundaki temsilciliğine adayım, oylarına talibim” dedi.