2004-2019 Dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızı Arzu Mandalı Sucu, CHP Tekirdağ Milletvekilliği için Ankara’da CHP Genel Merkezine giderek aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Arzu Mandalı Sucu, 2018 genel seçimlerinde de 6. sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı alarak gösterilmiş fakat kendi isteğiyle adaylıktan çekilmişti.

ARZU MANDALI SUCU KİMDİR?

1982 yılı Tekirdağ ili, Çerkezköy ilçesi doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Kapaklı ilçesinde, lise öğrenimini ise Çerkezköy Pakize Narin Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’nde tamamlamıştır.

1999-2003 yılında Dumlupınar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü tamamlamıştır. 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı’nı bitirmiştir. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezuniyeti bulunan Arzu Mandalı Sucu, aynı zamanda Adalet Bölümü öğrencisidir. 2004 yılında Tekirdağ ili, Kapaklı ilçesinde bulunan aile işletmesinin ikinci kuşak yöneticisi olarak ticaretle uğraşmaktadır.

2006 yılında Çağdaş Sucu ile evlenip, 2007 yılında bir oğlu olmuştur. Çerkezköy Ticaret Odası’nda Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nda İşletme ve Yönetim Organizasyon derslerinde misafir öğretim görevlisi olarak hocalık yapmıştır.

Siyasete Demokratik Sol Parti’de başlamıştır. DSP’nin çeşitli il kadrolarında yer aldıktan sonra, 2010 yılında geçekleşen olağan parti kurultayında parti meclis üyeliğine seçilip, 2011 yılında gerçekleşen genel seçimlerde DSP Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı olmuştur.

CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı? CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı?

Daha sonra siyasete CHP’de devam eden Arzu Mandalı Sucu, 2018 genel seçimlerinde de 6. sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı alarak gösterilmiş fakat kendi isteğiyle adaylıktan çekilmiştir.