19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tüm Yurtta Olduğu Gibi Kapaklı İlçemizde de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

‘Gençlik yürüyüşü’ ile başlayan etkinlikler, Cuma günü Atatürk Anıtı’na Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla devam etti. Çelenk sunumunun ardından Kapaklı Şehir Stadında düzenlenen kutlama programına geçildi.

BAYRAK VE ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Kapaklı Şehir Stadı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlama programına Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Sahir Uzun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy’a bayrak ve çiçek takdim edildi. Ardından Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

“ONURLU MÜCADELENİN BAŞLANGICIDIR”

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, ““Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs 1919’un 98. yıldönümü. Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve milleti, manevi değerleri için verdiği onurlu mücadelenin başlangıcı ve adıdır 19 Mayıs 1919.  19 Mayıs’ın 98. dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını hep beraber topyekûn yürekten hissetmekteyiz.

“TÜRKİYE’Yİ GÜÇLÜ HALE GETİRECEKSİNİZ”

Geçmişini, tarihini kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan, tarih ve kültürünü gençlerine aktarabilen toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı, kendisine inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızı kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü siz gençlerimize; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde, tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.” diye konuştu.

HALK OYUNLARI BEĞENİYLE İZLENDİ

Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Muhammed  Kılıçdoğan’ın Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumasıyla devam eden etkinliklerde, Çağrı Çam tüm öğrencilerle birlikte Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okudu. Ardından program Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Moldova ekibinin Beşalma Halk Oyunları gösterileri ile devam etti.

“19 Mayıs” konulu şiir yarışmasında 1.olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Fadime Arınmış “Atatürk’ün Yedi Tonu” adlı şiiri okurken. Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Akyapı ise kompozisyon yarışmasında 1.olan ‘Kışı Baharla Karşılamak’ adlı yazısını okudu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Halk oyunları gösterisi ve jimnastik gösterileri ile devam eden programda, liseler arası 400 metre kız-erkek orta mesafe koşu yarışları düzenlendi. Program yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son bularken, Öğrencilere ödüllerini Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant takdim etti.  Kutlama Töreni,  statta öğrenciler tarafından dev Türk bayrağı açılması ile sona erdi.