Yurttaş Makina Sanayi Ltd. Şti. tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında fabrikanın bahçesinde yaptırılan, 100. Yıl Anıtı’nın açılışı Çanakkale Zaferinin 108. Yıl dönümünde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E, DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE SEVGİMİZİN ANISINA

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Yurttaş Makina Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurttaş, “Bu anlamlı günde sizlerle birlikte 100. Yıl Anıtı’mızın açılışını yaptığımız için heyecanlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, devletimize ve milletimize sevgimizin anısına fabrikamızın bahçesine yaptırdığımız 100. Yıl Anıtı’mızın açılışına hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

VAHAP AKAY TEŞEKKÜR ETTİ

Kemal Yurttaş’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Dünya tarihini değiştiren günlerden biri olan 18 Mart’ta verdiğimiz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anma günümüz. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, bu vatan toprağına kanını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Böylesine anlamlı bir günde Kemal amcamızın fabrika bahçesine yaptırdığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bu güzel anıtını bu alanda hep beraber açıyor olmanın gurur ve mutluluğuyla Kemal amcamıza teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü anmamız, hatırlamamız gereken her anı, her köşeyi bu şekilde taçlandırmak hepimizin mutluluğudur.” diye konuştu.

“ONUR, GURUR, ÖVÜNÇ DUYUYORUZ”

Toprak altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı Toprak altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Başkan Akay’ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Tarihin en görkemli direnişlerinden biri olan Çanakkale Savaşları’nın sonunda kazandığımız Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyoruz.  1915’te kazanmış olduğumuz bu zaferin yıl dönümünü kutlamaktan milletçe onur, gurur, övünç duyuyoruz. Bu anlamlı günde tüm şehitlerimizi, kanlarıyla sulayarak bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımızı bir kez rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Bu anlamlı günde Çanakkale Savaşı’nın eşsiz kumandanı, Anafartalar’ın kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve milletimizin ışık kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla bir kez daha anıyorum. Bu anlamlı günde böyle bir açılışı yapmaktan ve bu açılışta sizlerle bir arada olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Bugün bu anlamlı günde büyük önderimize manevi bağlılığımızı, minnet ve şükran duygularımızı bu anıtın açılışıyla birlikte ifade etmeye çalışıyoruz. Kemal beye çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık. Yurttaş ailesine çok teşekkür ediyorum. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bizde hiç bitmeyecek olan Atatürk sevgisinin daha da perçinleşmesi, büyümesi için bu anıt vesile olur.” dedi.

100. YIL ANITININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından Lale Yurttaş tarafından Eylül, Emel, Kaan, Lale ve Tolga Yurttaş ailesi adına hazırlanan plaket, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ile birlikte 100. Yıl Anıtı’nı ülkemize kazandıran Kemal Yurttaş’a takdim edildi. Yurttaş Makine tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılında yaptırılan, projelendirilmesi ve yapımını Alp Ajans’ın üstlendiği, 100. Yıl Anıtı’nın açılışının ardından kokteyl düzenlendi. Anıtı tamamlayan Türk bayrağını taşlarla yapıp her bir taşı gül motifiyle süsleyip yat boyası ve yat verniğiyle renklendirerek anıta ayrı bir derinlik kazandıran sanatçı-ressam Sevim Bozkurt’un bayrak çalışması da anıt kadar davetlilerden beğeni topladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümünde Yurttaş Makina Fabrika Bahçesi’nde saat 12.30’da düzenlenen açılışa; Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz, duayen iş insanı Ömer Kılınç, STK temsilcileri, iş insanları, fabrika çalışanları ve Yurttaş ailesi katıldı.