29 Mart Cuma günü saat 22.00’da YRP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Salih Bezgin tarafından gerçekleştirilen ziyaretin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bilal Acar, “31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerin önce Tekirdağ’ımıza ardından Kapaklı’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. YRP meclis üyesi listesinde yer alan değerli hemşerilerimiz; Adem Sekmen, Fatih Tülüce, Muhterem Büyükkeskin, Hasan Keskin, Arif Durmaz, Savaş Ak, Adem Sağlam, Emine İstek, Sibel Ersoy, Serkan Kaya ve Serhat Soydal’a başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Kapaklı’ya faydalı işler yapacaklarına inanıyorum.

“HEMŞERİLERİMİZ NERDEYSE BİZ DE ORADAYIZ”

Bizler Samsunlular olarak toplumumuzun, Samsunlu hemşerilerimizin yoğun olduğu yere en çok destek verdiği yerdeyiz. Kapaklı’da yerel seçimlerin yaklaşmasıyla sürekli dedikodular yayılıyor. Bizim Samsunlular olarak tavrımız her zaman net olmuştur. Bu seçimlerde de tavrımız nettir. Hemşerilerimiz nerdeyse biz de oradayız. Vezirköprülüler Derneğinde de söyledim. Maalesef yapılan son yerel seçimlerde ne hikmetse Kapaklı’da seçimi kazanan 2-3 kişi oluyor. Onlar ceplerini dolduruyor. Kapaklı’da yaşayan yaklaşık olarak 142 bin seçmen seçimi kaybediyor. Kendilerine rant hortumu bağlanıyor. Bedelini de 142 bin nüfuslu %80’i çalışan olan vatandaş ödüyor.

Bezgin 1

“BİZ BU RANTI KESMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ, KESECEĞİZ”

Bu seçimde tabi ki çok farklı şeyler konuşuluyor. Kimsenin dava falan sattığı yok. Bizim için tek bir dava vardır. O da hak davasıdır. Çok net bir duruş gösteren hemşerilerimize, dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kapaklı’da baktığımız zaman belediye tarafından bir tane eser yok. Bir tek Kazak Gölü var oraya da şu anda aileler giremiyor. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Kapaklı için konuşulan şeyler, rant usulsüzlük. Kapaklı’da yaşamayan insanlar gelmiş Kapaklı’da bazı çalışmalara katılıyorlar. Tekrardan aynı sistem devam etsin bunun derdindeler. Biz bu rantı kesmek için uğraşıyoruz, keseceğiz. Herkese şu mesajı vermek istiyorum. Biz Samsunlular olarak kesinlikle tavrımız nettir. Herhangi bir tarafa döndüğümüz yoktur” dedi.

“ACIYI BİZ ÇEKİYORUZ, ONLAR DEĞİL”

YRP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Salih Bezgin, “Yıllardan beri bize dayatılan iki kişiye mecbur değilsin mantığıyla biz yola çıktık. Bu gücü sizden aldık. Bu Kapaklı’yı biz geliştiriyorsak gelin bu Kapaklı’da söz sahibi olalım. Biz Kapaklı’nın gelişiminde pay sahibiysek söz sahibi olmamız gerekiyor. Bu seçim Kapaklı’nın, bu seçim hepimizin seçimi. Çerkezköy’den geldiğiniz zaman kapkaranlık bir Kapaklı’ya giriş yapıyorsunuz. Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş durumda. Acıyı biz çekiyoruz, onlar değil. Gelin bu dönem beraber olalım diyoruz.

CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız

Bezgin 3

“AYNI TAS AYNI HAMAM”

Biz Kapaklı’ya hizmet etmeyenlere tekfur diyoruz. Biz siyasi geleceklerimizi sildik. Ama bizim ortak derdimiz Kapaklı. Şu adamları Kapaklı’nın tozlu raflarına kaldıralım. Ben yıllardır siyaset yapıyorum. Bugüne kadar kimsenin önüne set olmadım, olmam. Ama bundan sonra bu Kapaklı’yı ahlaklı insanlar yönetsin. Bir tarafta bakıyorsunuz 5 kat bina var, bir tarafta bakıyorsunuz 10 kat bina var. Biz bunu standart hale getireceğiz. Adalet olmayan yerde devlette olmaz. Oy avcılığı yapmıyoruz, biz gerçekleri ortaya koyuyoruz. 31 Mart akşamından sonra yine onlar kazanırsa aynı tas aynı hamam. Ama bugün biz kazandığımızda kapımız herkese açık olacak. Onların yaptığını yaparsak bizim onlardan farkımız olmaz. Bizim seçim kazanmamamız için yapılan entrikalar artık boğazımıza geldi.

“SİYASİ TECRÜBESİ OLAN BİR İNSANIM”

Seçim çalışması dolayısıyla erzak dağıtıyorlar. Çıkıp Allah rızası için deyin, Salih Bezgin ile anlaştık demeyin. Biz bu işe çıkarken ölmek var, dönmek yok dedik. Ben bugün istediğimi alır yine kenarda otururdum. Ama dedik ki biz bir irade ortaya koyacağız. Bizim derdimiz rant değil. Bizim yaptıklarımızı hepsi taklit ediyor. Ben 3 tane yerel seçim 5 tane genel seçim yaşamış bir ilçe başkanlığı yapmış siyasi tecrübesi olan bir insanım.

Bezgin 2

“ADLİYEYE KENDİM VERMEZSEM NAMUSSUZUM”

Bu hepimizin meselesi, sadece benim meselem değil. Biz çıktık ve diyoruz ki; rüşvet almayacağız, yolsuzluk yapmayacağız, hırsızlık yapmayacağız ve biz Kuran’a el basacağız. Bu önemli bir olaydır. Bunu her siyasetçi yapmaz, yapamaz, maçası yemez. Bu kardeşinize sahip çıkın. Biz nefsimizi yerin altına attık. Gelin siz de atın kazanan biz olalım. Böyle bir belediye başkanı olmasını istemez misiniz? Eğer biz göreve geldiğimizde belediyede çalışan biri 1 lira rüşvet alırsa adliyeye kendim vermezsem namussuzum. Gelin beraber olalım kazanan Kapaklı olsun” diye konuştu.

“HEPİMİZ KARDEŞİZ”

81 ilden gelen herkesle kardeş olduklarını dile getiren Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bilal Acar, “Bu seçimlerde yukarıdakiler koltuklarını korumak için mikro-milliyetçiliği getirdiler ve bize dayattılar. Biz 7 bölge 81 vilayetten gelen kardeşlerimiz ile huzur içerisinde yaşayacağız. Önümüzdeki yerel seçimler sonrası bu durum için de inşallah çalışmalar yapacağız. Bizim için kelime-i şahadet getiren herkes bizim kardeşimizdir” ifadelerini kullandı.