Okul bahçesinde kurulan oyun alanlarının öğrenciler için faydalarından bahseden Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Sezgin Kocabıyık, “Kapaklı genelinde okul bahçelerinde oluşturulan "oyun, spor, eğitim ve sosyokültürel" alanları sayesinde, öğrenciler hem eğleniyor hem de spordan sanata birden fazla alanda destekleniyor.                           

“OKUL BAHÇELERİ RENKLENİYOR”

Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim öğretim yılında başlatmış olduğu uygulama doğrultusunda, tüm okullarda oluşturulmaya başlanan oyun alanları ile okul bahçeleri renkleniyor.

“OYNAYARAK DENEYİMLER ELDE EDİYORLAR”

Öğrencilerin ders aralarında, teneffüslerde ve beden eğitimi derslerinde akranlarıyla birlikte dolu dolu zaman geçirme imkânı buldukları okul bahçelerinde sek sek, köşe kapmaca, tombik, yağ satarım bal satarım, körebe gibi geleneksel oyun alanları oluşturuluyor. Çocuklar rengârenk çizilen oyun sahalarında hem unutulmaya yüz tutmuş olan geleneksel oyunlarla tanışıyor, hem dijital bağımlılıktan uzak bir şekilde akranlarıyla gönüllerince vakit geçiriyor hem de fiziksel aktivite gerçekleştirme imkânı buluyorlar. Çocuklar, okul ve diğer eğitim araçlarından edindiği bilgilerin yanında okul bahçesinde yaşayarak, oynayarak deneyimler elde ediyorlar.

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

Okul bahçelerinden sıcak ve güneşli havalarda daha verimli bir şekilde yararlanılması ve öğrencilerin doğa ile iç içe olabilecekleri yeşil alanların çoğalması adına ağaçlandırma çalışmaları da yapılıyor. Çocukların psikolojik ve fiziksel gelişimleri için oldukça önemli yere sahip doğal alanların okul bahçesinde yer alması, çocukların hem yaratıcılıklarının gelişmesine hem de sosyalleşmelerine katkı sağlıyor.

Kapaklı’da muhtarlara hizmet içi eğitim verildi Kapaklı’da muhtarlara hizmet içi eğitim verildi