Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), yakın yerleşim alanlarında yaşayan ve çalışabilecek durumda bulunan zihinsel engellilere istihdam imkanı kazandırmak için ZEKİ (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri) projesinin çalışmalarına başladı.

ZEKİ projesi kapsamında zihinsel engelli vatandaşlara iş imkanı kazandırmanın yanı sıra zihinsel engellilere ve ailelerine maddi kazanç da sağlamayı hedeflediklerini belirten ÇOSB yetkilileri, aynı zamanda ÇOSB’de bulunan firmaların da engelli kadrolarına sosyal fayda sağlayacak bir projeye imza attıklarını kaydetti. ZEKİ projesinin, bölgesel ve ulusal düzeyde örnek bir proje olduğunu belirten yetkililer çalışmaların bir an önce tamamlanmasını heyecanla beklediklerini söyledi.

MİMARİ PROJE YAPILACAK

Proje için gün sayan ÇOSB Bölge Müdürlüğü, uzmanların katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantının gayet verimli geçtiğini belirten yetkililer, proje için öncelikli olarak mimari bir proje yapılacağını ve ardından uygulamaya geçileceğini dile getirdi.

ZİHİNSEL ENGELLİLERE GELİR OLACAK

ÇOSB Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; ZEKİ projesi kapsamında oluşturulacak bina içerisinde bulunacak atölyelerde, zihinsel engelli kişilerin ilgili mevzuat çerçevesinde fabrikalar tarafından işe alınacağının altı çizildi. Daha sonra bölge firmalarının üretimlerine destek olacak şekilde çalışmalar yapılacağı, bu çerçevede çalışan zihinsel engellilere ücretlerinin ödeneceği, ailelere ve genel olarak topluma fayda sağlanacağı ifade edildi.