Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırın, il merkezinde koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığına dair denetleme gerçekleştirdi.

Denetlemelerde konuşan Vali Yıldırım, "Geleceğimizin daha sağlıklı olabilmesi için vatandaşlarımızı dikkate davet etmek için denetimler yapılıyor. Farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Zaten bizim burada 1-2 saat dolaşmamızla bu iş bitmez. Her şey vatandaşımızın buna itibar etmesiyle doğru orantılıdır. Tekirdağ bu konuda örnek bir il. Çok şükür öyle sayılarda korkacağımız bir şey yok. Bu örnek il olmayı devam ettirmezsek korkacağımız şeyler ortaya çıkabilir. Bunu ne biz nede halkımız arzu etmez.’’ dedi.

Tekirdağ’da tedbirlere uyum oranının yüksek olduğunu da belirten Vali Aziz Yıldırım, ‘’Tekirdağ tedbirlere yüzde 90 uyuyor. Bu yüzden sayılarımız diğer illere göre iyi durumda. Bunun sıfırlanmasını istiyoruz. Sıfır olmadıktan sonra, okullarımızı açamadıktan sonra, işletmelerimizi eskisi gibi açamadıktan sonra bunu bitmiş olarak kabul edemeyiz. Bu konuda hepimizin çok dikkatli olması lazım. Sosyal mesafe, hijyen ve maske olmazsa olmazımız. Bu üçlüyü hiç bir zaman unutmamız gerekiyor.’’ İfadelerini kullandı.