Kapaklı Gazetesi - Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı, sokak hayvanları için önemli bir projeye imza atarak, hava şartları nedeniyle üşüyen ve ölüm tehlikesi ile burun buruna olan sokak hayvanlarına yardım eli uzattı. “Soğuk Kış Günleri İçin Hayvan Barınağı” adlı bir projeye imza atan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı, il genelinde ilçe ocak teşkilatları ile birlikte 50 barınakla sokak hayvanlarını yuvalarıyla buluşturdu.

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı, sokakta kalan hayvanlar için barınaklar yaparak, içlerindeki mamalarla birlikte Tekirdağ ve ilçelerinin muhtelif yerlerine yerleştirdi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu başlattıkları bu projenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, soğuk kış aylarında sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

“YARADILANI, YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVERİZ”

Projenin bir günlük değil sürdürülebilir olması noktasında çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, “Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak; gün geçtikçe soğuyan hava şartlarında barınacak yer ve yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarımızın barınak ve mama ihtiyaçlarını karşıladık. Tekirdağ genelinde toplam 50 adet barınak hazırlayarak minik dostlarımıza barınaklarımızı teslim ettik. Bizler İstiyoruz ki sadece biz değil bölgedeki vatandaşlarımızda bizim gözümüzden kaçan mahalle ve sokaklarda sokak hayvanlarımızın hayatını kolaylaştırmaya; onlar için sıcak bir barınak ve yiyecek sağlamaya destek olsunlar. Bizler şehir hayatının getirdiği koşuşturmacalar içerisinde minik dostlarımızı unuttuğumuz bu modern dünyada hayvanseverlik hassasiyetini yaşatmayı kendimize görev edindik. Bizler yaradılanı yaradandan ötürü sevenleriz. İslamiyet dini, hiçbir canlıyı ayırmadan merhamet etmeyi, acımayı ve yardım etmeyi emir buyurmuştur. Bizler de bu düsturda, şu soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına barınacak yer bulmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu insanlık meselesidir. Sessiz oldukları için ihtiyaç ve şikayetlerini dile getiremeyenleri unutmak, anlamamazdan gelmek veya görmezden gelmek vicdani boyutu düşündürmektedir. Tekirdağ’a yakışan huzurlu bir ortamdır ve bu ortamda sadece insanlarla değil hayvanlarla, bitkilerle, tüm doğayla huzurdur. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, duyarlı olduğumuz kadar yararlı olabiliriz.” dedi.

“FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra eğitim, kültür ve spor gibi dallarda da gençlere hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Zıvalıoğlu, “Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak eğitim, kültür, spor gibi alanlarda olduğu gibi sosyal alanlarda da faaliyetlerimizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Ülkü Ocakları ve ülkücüler, devletin, milletin, milli ve manevi değerlerimizin, çevremizin hayrına olan her türlü projenin uygulayıcısı ve destekçisi olacaktır. Halkımızdan ricamız, Tekirdağımızın tüm ilçelerinde çeşitli alanlarına yerleştirdiğimiz bu barınaklara zarar verilmesini ve tahrip edilmesini engellemeleridir. Biliyoruz ki, Tekirdağlı hemşehrilerimiz hayvanseverdir, sokak hayvanları konusunda çok duyarlıdır.” ifadelerini kullandı.