Tekirdağ’da 10 bin yıllık Siyez Buğdayı hasadı yapıldı

Muratlı Ziraat Odası Başkanlığının talepleri doğrultusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen siyez buğdayının hasadı gerçekleştirildi.

Tekirdağ’da 10 bin yıllık Siyez Buğdayı hasadı yapıldı

Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kastamonu’dan temin edilen ve Muratlı Ziraat Odası Başkanlığı kontrolünde demonstrasyon amaçlı olarak 3 ayrı mahallede 4 çiftçinin tarlasında ekilen siyez buğdayı tohumlarının hasadı gerçekleşti. Hasatta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu da yer aldı.

Kaan Gaytancıoğlu burada yaptığı açıklamada, “Verim olarak günümüz sertifikalı buğday çeşitlerine göre çok daha düşük olsa bile, son tüketiciye ulaşacak ürünlere dönüştürüldüğü zaman çok daha yüksek getiriler elde edilmektedir. Siyez buğdayının bölgemizdeki yaygınlaştırılma çalışmalarına devam edilecektir. İlimize ve bölgemize hayırlı olmasını bu vesileyle bol bereketli bir hasat yılı geçirilmesini diliyorum.” dedi.

ATALARIMIZDAN KALAN ÖNEMLİ BİR MİRAS

Sağlıklı ve doğal bir besin kaynağı olan siyez Türkiye’de yetiştirilen yabani buğday türlerinden biri. On bin yıllık uzun geçmişiyle de buğday türlerinin atası olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar korunan genetik yapısı, besin değeri, canlı ve cansız etmenlere karşı dayanıklılığı siyezi birçok araştırmanın odak noktası haline getiriyor. İnsanoğlunun beslenmesinde oldukça büyük bir öneme sahip olan buğday, Dünyanın değişik ülkelerinde en önemli temel gıda maddesi olarak kullanılıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 17:08

Furkan Bolat

Editör


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayten Değirmenci
Ayten Değirmenci - 2 ay Önce

Inşa llah Rabbim bereketini verir.Gerçek tarım yapan çiftçilerimizeAllah yardımcı olsun.

vatandaş
vatandaş - 2 ay Önce

Çok güzel bir başarı Tebrikler

SIRADAKİ HABER

banner3