Kapaklı Gazetesi - Doğal güzellikleri ve Mavi Bayraklı sahilleriyle tatilcilerin gözdesi olan Tekirdağ’da yaşanabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre düzenleme yapılıyor.

Koronavirüs tedbirleri konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla plajlarda anons sistemi kuruldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi cankurtaranları, vatandaşlara sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konusunda bilgiler vererek uyarılarda bulunuyor. Maske kullanımının zorunlu olduğu plajlarda, şezlonglar arasında en az 1,5 metre mesafe bulunuyor ve vatandaşların kolayca erişim sağlayabileceği noktalara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yerleştirilen dezenfektan ile ziyaretçilerin el hijyeni sağlanmış oluyor.

“MAVİ BAYRAKLI PLAJLARIMIZ YAZ SEZONUNA HAZIR”

Koronavirüs koruma tedbirleri ve tüm düzenlemeler ile birlikte Mavi bayraklı plajları yeni sezona hazır hale getirdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Turizm, Büyükşehir Belediyemizin vizyonları arasında yer alıyor. Mavi Bayraklı sahillerimiz ve plajlarımız, her geçen yıl gerek ilimizden gerekse şehir dışından daha fazla sayıda vatandaşımızı ağırlıyor. Koronavirüsle mücadele sürecinde halk sağlığını korumak adına gerekli düzenlemeleri yaptık. Bu süreçte vatandaşlarımızdan beklentimiz sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özen göstermeleridir. Tüm halkımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaz sezonu diliyorum” dedi.