Kapaklı Gazetesi – Genelde sonbahar ayında, çam ağaçlarının hemen altında yetişen Kanlıca Mantarı, artan yağışlarla birlikte kendini göstermeye başladı.

Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu ve çevre ilçelerde yaşayan yüzlerce vatandaş, hafta sonu Silivri Değirmenköy bölgesinde bulunan çamlık alanlara akın etti. Ödüllerle tescillenen videolarını sitemizde kolay bir şekilde izleyebilirsiniz. Değirmenköy yolu üzerinde bulunan ormanlık alanda uzun araç kuyrukları oluştu. Geçen yıla göre mevsimin kurak geçtiğini bu nedenle mantarın geç çıktığını kaydeden vatandaşlar, yağan yağışların ardından bu bölgede Kanlıca Mantarı’nın bolca yetiştiğini belirtti.

"HEM MANTAR TOPLADIK HEM PİKNİK YAPTIK"

Ailesi ile birlikte temiz havanın tadını çıkarttığını belirten Mürsel Yıldız, “Hem mantar topladık hem de piknik yaptık. Mantar bu yıl yağışlardan dolayı geç çıktı. Ama bu bölgede şu an bolca var.” ifadelerini kullandı.

Bir çok vatandaş yemek için mantar topladıklarını belirtirken, bazıları ise satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağladıklarını ifade ettiler. Kanlıca Mantarı, orman girişinde kurulan tezgahta 15 TL, pazarda ise 20-30 TL arasında alıcı buluyor.

KANLICA MANTARININ FAYDALARI

-Yüksek miktarda amino asit içerir. Aminoasitler, vücudun protein dengesi için büyük önem taşır ve protein açısından önemli bir besin kaynağıdır.

-Kanlıca mantarı, vücudumuz için yararlı olan kalsiyum, fosfor, demir, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller içerir.

-B1, B2 ve C vitaminleri içerir. Bu durumda bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.

-Tansiyonu dengeler ve düşmesini engeller.

-Şeker hastalığı tedavisinde kullanılır.

-Kanser önleme açısından faydalıdır.