Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Georg Fischer Hakan Plastik fabrikasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 11 Haziran’da greve çıktı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, greve çıkan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

“SİZ YOKSANIZ BU ÜLKEDE BARIŞ YOK”

Ziyarette Milletvekili Yüceer’e CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, belediye meclis üyeleri ve partililer eşlik etti. Lastik-İş Çerkezköy Şube Başkanı Mehmet Gençay ve işçiler tarafından karşılanan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Emekçi kardeşlerim biraz önce bizlerle gurur duyduğunu söyledi. Asıl biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sadece gurur değil minnet duyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki siz yoksanız bu ülkede üretim yok, siz yoksanız bu ülkede fabrika yok; siz yoksanız bu ülke güçlü bir ülke değil, huzurlu bir ülke değil, demokratik bir ülke değil. Siz yoksanız bu ülkede barış yok. Bugün anayasal hakkınızı kullanarak örgütlendiğiniz, alın terinizin karşılığını istediğiniz, insan onuruna yaraşır bir çalışma koşullarını, sosyal haklarınızı istediğiniz için ama bunları yok sayanlara ama bunları görmezden gelenlere ama bunları duymak istemeyenlere karşı yürüttüğünüz onurlu mücadelenizi selamlıyorum.” diye konuştu.

“BURADA MÜCADELE HAKTIR”

İşçilerin iyi koşullarda çalışmayı talep etmesinin bir hak olduğunu söyleyen Yüceer, “Türkiye’nin dört bir yanında işi için, ekmeği için, hakları için ekmek ve hürriyet mücadelesinde olan tüm emekçileri selamlıyorum. Bu topraklarda demokrasi için, eşitlik için, özgürlük için, adalet için, barış için direnen, mücadele eden tüm yoldaşlarımı selamlıyorum. Elbette Hakan Plastik çalışanları işleri için, ekmekleri için, hakları için verdikleri bu mücadeleyi birlikle, dayanışmayla kazanacaklar. Kazanacaklar, çünkü haklılar, kazanacaklar çünkü kurtuluşun tek başına olmayacağını biliyorlar, kazanacaklar çünkü “ya hep beraber ya hiçbirimiz” diyorlar. Bu sanayi kentinde, bölgemiz sanayi kenti, emek kenti gerçekten. Bu kentte eğer pandemi sürecinde, pandemi koşullarında aşısız bir şekilde, daha hala sıra gelmedi değil mi? Yeni açıklama yapıldı ama inşallah en kısa zamanda aşılanacak buradaki emekçi kardeşlerim. Aşısız bir şekilde, sağlıksız koşullarda herkes evinde kalırken sizler bu şartlarda üretmeye, o zor koşullarda çalışmaya devam ettiniz. Eğer bu koşullarda çalışıp üretmeye devam ediyorsanız bu süreçte her 10 kardeşimizden biri ücretsiz izne çıkartılmışsa, her 4 işçi emekçi kardeşimizin kazancı dörtte bir oranda azalmışsa, iktidar dönemi boyunca 20 yıllık AK Parti iktidarlığında 30 bine yakın iş cinayeti olmuşsa emekçi kardeşlerimiz bu süreçte Covid’ten hayatını kaybetmişse ve bununla kalmayıp bütün hakları, toplu iş sözleşmesi, kıdem tazminatı, grev hakkı ve tüm hakları ağır saldırıya uğruyorsa ve ohaller işçinin emeğine alın terine karşı ilan ediliyorsa bu ülke patronlar için çalıştığını, iş başı yapan pandemi döneminde bile OHAL’in bu şekliyle grev kırmak için kullanıldığını ifade ediyorsa emekçi kardeşlerim burada grev, burada direniş, burada mücadele haktır.” dedi.

“ZULMÜN KARŞISINDAYIZ”

Yöneticilere seslenen Yüceer, “Asıl bu sese kulak vermeyenler, sizin haklarınızı vermeyenler haksızlıktır bu, insafsızlıktır bu. Bu zulümdür. İşte bizler bu zulmün karşısında işçinin emekçinin bir lokma ekmeğine göz dikenlere karşı sizlerin yanındayız. Kapaklı İlçe başkanımız Erdinç Yılmaz, Çerkezköy İlçe başkanımız Ayfer Dönmez, meclis üyelerimiz, ilçe yöneticilerimiz ve bizler bu dayanışmanın, bu birliğin her zaman yanındayız. Her zaman bu zulmün karşısındayız bunu tekrar ediyorum. Bizler biliyoruz ki Hakan Plastik Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde. Bununla gurur duyuyoruz. İnşallah ilk 100’de olur, inşallah ilk onda olur bölgemiz. Daha çok fabrikamız, daha çok kuruluşumuz. Ama bu başarıyı sırtlayanlar var. Bu başarının elbette sahipleri var. Şimdi bu başarıda, bu emekçileri sizleri yok saymak büyük bir haksızlıktır. O yüzden diyoruz ki bizlerin mücadelesi emek mücadelesi ekmek mücadelesi hürriyet mücadelesi. Sizler bu meydanlarda ekmeğiniz için mücadele veriyorsunuz, bizler demokrasi mücadelesi veriyoruz. İkisi birbirinden ayrılamaz. Bu ülkede demokrasi olmazsa gördük ki ekmeğin de değeri yok. O yüzden diyoruz ki bu mücadeleyi hep beraber dayanışarak, birleşerek, birleşe birleşe kazanacağız diyorum. Sizler sadece ürettiğinizin karşılığını, emeğinizin karşılığını istiyorsunuz, başka bir şeyde gözünüzün olmadığını biliyorum. Ama buradan sizlerle beraber bir kez daha iş verenleri uyarıyorum. Onları sizlerin alın terinizin, emeğinizin karşılığını vermeye, sosyal haklarınızı insan onuruna yaraşır bir çalışma koşullarını sağlamaya davet ediyorum. Bu yanlıştan dönün. Mutlu yarınları inşallah el ele inşa edeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadele diyorum ve buradan bir kez daha Türkiye’nin dört bir yanında emek mücadelesinde olan onuruyla dimdik ayakta durarak evine ekmek götürmek derdinde olan, bunun için direnen, bunun için alın teri döken, bunun için mücadele eden tüm yoldaşlarımı selamlıyorum. Yaşasın örgütlü mücadele diyorum.” diye konuştu.