Kapaklı Gazetesi - İzmir’deki arama kurtarma faaliyetlerinde görev alan 10 kişilik itfaiye ekibi Tekirdağ'a dönüşte, İtfaiye Daire Başkanı Cengiz Çelik ve çalışma arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı.

İzmir başta olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İzmir'de yaşanan deprem tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. En kaliteli için hemen sitemize davetlisiniz. Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem haberini alır almaz ivedilikle harekete geçerek 10 kişilik arama kurtarma ekibimizi bölgeye gönderdik. Kahraman itfaiye erlerimiz bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek verdiler. Fedakar ve özverili şekilde çalışarak enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasında önemli rol oynadılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Emeklerine ve yüreklerine sağlık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bir daha böyle bir afet yaşamamayı temenni ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de meydana gelen depremin ardından bölgede ihtiyacı olan vatandaşlar için kurulan çadır kentlerde kullanılmak üzere 30 adet çamaşır makinesi, 10 adet de kurutma makinesi göndermişti.