Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı açılışı münasebetiyle yayımladığı mesajda, tüm eğitimcilere ve öğrencilere iyi dersler diledi. Vali Yıldırım mesajında, “Yarının Türkiye’sini yönetecek, şekillendirecek, daha iyi noktaya taşıyacak gençlerimizi yarınlara hep birlikte hazırlayacağız.” dedi.

“İLETİŞİM ÇAĞI İNSANI YETİŞTİRME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Eğitimin toplumun refahı için önemli olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizle birlikte 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’na erişmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kalkınmanın, ekonomik ve sosyal refahın, iyi yaşam şartlarının en önemli sağlayıcılarından birinin eğitim olduğu yapılan bilimsel araştırmalarla ortaya konmuştur. Eğitim yoluyla gerekli bilgi ve beceriyi edinen insan kaynağı, bilimsel ve teknolojik anlamda üstünlüğün, ulusal ve uluslararası başarıların en önemli sebebidir. Bu gerçeklerden yola çıkarak devlet olarak düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş, çağın gerektirdiği özelliklere sahip, üretken ve yaratıcı bilgi ve iletişim çağı insanı yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

“OKULLARIMIZIN HER TÜRLÜ EKSİKLİKLERİNİ GİDERİYORUZ”

Bu doğrultuda, çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak için ilimizde yeni okullar açıyor, yeni okulların yapımı için hayırseverlerle protokoller imzalıyor, okullarımızda güçlendirme çalışmaları yapıyor, okullarımıza kütüphaneler kuruyor, okullarımızın her türlü eksikliklerini gideriyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eğitimde daha ileri noktalara gelebilmek için idareci, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin gerekli olduğuna inanıyorum. Yarının Türkiye’sini yönetecek, şekillendirecek, daha iyi noktaya taşıyacak gençlerimizi yarınlara hep birlikte hazırlayacağız.

“ÖĞRENCİLERİMİZ MASKE, MESAFE VE HİJYEN KONULARINA ÖZEN GÖSTERMELİ”

Bu eğitim-öğretim yılında sevgili öğrencilerimizden maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularına azami ölçüde özen göstermelerini bekliyoruz. Koronavirüsü tamamen yenmemiz için aşı olmanın yanında bu tedbirlere uymamız gerekiyor. Unutmayın, aldığımız tüm tedbirler sizin sağlığınız içindir. Koronavirüsle mücadelede okullarımızda öğrencilerimizin sağlığını koruyacak şekilde gerekli tedbirler alınmıştır. Sizlerden de bu süreçte öğrencilerimizin sağlığı için idareci ve öğretmenlerle işbirliği içerisinde olarak koronavirüs tedbirlerine tam olarak uyma hususunda yardımcı olmanızı bekliyoruz.

Bu vesileyle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda idareci, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.