Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy OSB, 20’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Çok sayıda sanayicinin katıldığı kongrede Eyüp Sözdinler ve yönetimi yeniden göreve getirildi.

ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya; ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Bekmezci, Fatih Elay ve Ekrem Topdal ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve çok sayıda sanayici katıldı.

DİVAN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Genel Kurul Toplantısında, yoklama ve açılışın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Divan Heyeti’nin de oluşturulmasının ardından sırasıyla gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcileri Ahmet Öztepe, Deniz Ersöz gözetiminde gerçekleşen Genel Kurul’da Divan Başkanlığına Ahmet Temiroğlu, Divan Üyeliklerine Ahmet Çetin ve Mustafa Yılmaz seçildi.

27 sağlık personeline başarı belgesi verildi 27 sağlık personeline başarı belgesi verildi

OY BİRLİĞİ İLE TAM DESTEK

Genel Kurul’da tüm maddeler görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Genel kurulun tamamlanmasının ardından söz alan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, desteklerinden dolayı üyelere teşekkür ederek şunları söyledi: “Yaşanılan bütün olumsuzluklara rağmen sanayimizin ve sanayicimizin direncini ve özverili mücadelesini hepimiz görüyoruz. Zorluklara rağmen çarkların dönmesini sağladık. Özellikle 2021 yılı son çeyreğinde kendini göstererek, sonrasında da hızla artan enerji fiyatları görünürde cirolarımızı çok arttırmış olmasına rağmen, Bölgemiz faaliyet gelirlerinde önceki yıllara göre düşüş yaşanmaktadır. Şöyle ki; Ocak 2021 tarihinde 0,408 TL/kwh olan elektrik birim fiyatı, Nisan 2022’de 1,939 TL/kwh olarak gerçekleşmiş ve %375 artmış göstermiştir. Aynı şekilde Ocak 2021 tarihinde (ÖTV Dahil) 0,135056 TL/kwh olan doğalgaz birim fiyatı yine Nisan 2022’de 1,06795 TL/kwh olarak gerçekleşmiş ve %691 artış göstermiştir. Enerji fiyatlarına benzer şekilde, emtia fiyatlarında da yaşanan artışlar yatırım maliyetlerini ciddi şekilde etkilediğinden, yatırım yapmak da oldukça zor hale gelmiştir.

“KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİNE DESTEK SAĞLANAMADI”

Bilindiği gibi, Yünsa Kavşağı olarak da tanınan köprülü kavşak projesine, ne yazık ki yapılan uzun görüşmelere rağmen Karayollarından maliyet desteği sağlanamamıştır. Bu dönem projelendirme çalışmaları yürütülen bu yatırımın, önümüzdeki yıllarda tamamlanabileceğini öngörüyoruz. Bu arada, genel kurulumuzdan kısa bir süre önce Bakanlığımızın olağan denetiminden de geçen Bölge Müdürlüğümüz, majör bir tenkit almadan denetimi başarı ile geçmiştir. Bu denetimde Teftiş Ekiplerinin özellikle üzerinde durduğu konulardan biri de GSM İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmadan üretim yapan 96 parsel katılımcımız olduğu ve bunların da diğer 203 katılımcımız gibi bir an önce ruhsatlarını almaları gerektiği idi. Bu konuda, önümüzdeki dönemlerde düzenleyeceğimiz toplantılar ile katılımcılarımızı davet ederek GSM İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarını almaları için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız ki sizlerin de bu konuda desteklerinizi rica ediyoruz.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bugünkü toplantımızda ele alınan konulardan da görüldüğü gibi, darboğazlara ve zorluklara rağmen sizlerden aldığımız güçle ve destekle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel Kurulumuza katılımınız ve destekleriniz için teşekkür ederken, katılan tüm misafirlerimize ve sanayicilerimize sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”