Kapaklı Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde yürütülen inşaat çalışmalarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. 2026 yılının ilk dört ayında yapılan kontrollerde, kurallara uymayan kişi ve firmalara toplamda 1 milyon 250 bin liraya yakın cezai işlem uygulandı.
Denetimler kapsamında özellikle kaldırımlara zarar verilmesi, altyapının tahrip edilmesi ve araç ile yaya trafiğinin engellenmesi gibi ihlaller öne çıktı. Zabıta ekipleri, bu ve benzeri toplam 33 farklı maddeden işlem yaparak sorumlular hakkında yasal süreç başlattı.
Yetkililer, inşaat faaliyetleri sırasında kurallara uyulmasının zorunlu olduğunu vurgulayarak, doğabilecek olumsuzluklardan mülk sahipleri ile işi yapan kişi veya kuruluşların sorumlu olduğunu belirtti.
Kapaklı Belediyesi, kurallara uyulmaması durumunda cezai işlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini ifade etti. Denetimlerin, hem kamu düzenini sağlamak hem de vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla sürdürüleceği kaydedildi.



