Vali Soytürk, hayırseverlerle iftar yemeğinde buluştu Vali Soytürk, hayırseverlerle iftar yemeğinde buluştu

Kapaklı Gazetesi - ÇOSB Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Fonlarıyla Desteklenen VOC TEST III Hibe Programı kapsamında, TREESP.2.3TUYEP/P-03-38 “Doğru Olanı Yap, Belgelen” isimli projesinde kurulum çalışmaları devam ediyor. İlk etapta tekstil sektöründe, ardından kapsamı genişletilerek farklı sektörlerde de sertifikalı iş gücünün geliştirilmesine katkıda bulunacak Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ÇOSBSBM), Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yetkilendirilmesi sonrasında, Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak kısa sürede faaliyete geçecek.

Bu çerçevede ÇOSBSBM ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdari Bina 4. Kat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Uzmanı Saime Güldan Özcan’ın yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Çerkezköy OSB olarak katılımcılarımızın ve kurumsal anlamda gelişimimizin önemli aşamalarından olan, bir Avrupa Birliği projesi hazırlama ve uygulaması açısından bugün önemli bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bugün toplantımızda, ÇOSB olarak kurulum çalışmalarında sona yaklaştığımız ÇOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin tanıtım ve bilgilendirmesi için bir araya geldik. Ankara’dan gelen değerli misafirlerimiz başta olmak üzere tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. 

Kısaca ÇOSBSBM olarak isimlendirdiğimiz bu merkezde tekstil sektöründen başlayıp, imkanlarımızın elverdiği sektörlerde belgelendirme yapabilmek amacıyla bir kapsam genişletme çabasına girişeceğiz. Bunu özellikle belirtirken, başta bölgemize, tüm Trakya’ya ve sonrasında da bütün Türkiye’ye hizmet verebilme azmini ve kararlılığını taşıdığımızı vurgulamak istiyorum. ‘Doğru Olanı Yap, Belgelen’ ismindeki mesleki belgelendirme konulu proje çalışmamızın yürütülmesinde her zaman desteklerini hissettiğimiz AB Yetkilileri, MYK Yetkilileri başta olmak üzere, projede görev alan ve destek veren tüm paydaşlarımıza ve bu vesileyle toplantımıza katılarak yanımızda olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” 

Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Uzmanı Saime Güldan Özcan da birer konuşma yaparak ÇOSBSBM’nin sağlayacağı faydaları anlattı. Tanıtım ve bilgilendirme toplantısı daha sonra, Merkezin tanıtım videosu ve sunumlarıyla devam etti. 

ÇOSBSBM HAKKINDA

Konu ile ilgili açıklama yapan ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri şunları söyledi: “Yürüttüğümüz bu proje kapsamında Tekstil Laborantı Seviye 4 ile Tekstil Laboratuvar Sorumlusu Seviye 5 Ulusal Meslek Standartları’nın revizyonu gerçekleştirilmiştir. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanan Ulusal Meslek Standartları, 25 Mart 2022 Tarihli ve 31789 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanmıştır. Tekstil Sektörünün ve eğitim kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda revizyonu gerçekleştirilen Ulusal Meslek Standartları, mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edilen gerekli bilgi, beceri, tavır ve tutumları gösteren asgari normlardır. ÇOSB tarafından revizyonu gerçekleştirilen Tekstil Laborantı Seviye 4 ile Tekstil Laboratuvar Sorumlusu Seviye 5 Ulusal Meslek Standartları, kişilerin yetkinliklerinin arttırılmasına önemli katkılar sağlayarak, tekstil sektörünün gelişimini destekleyecektir. İlk etapta Tekstil sektöründe hizmet verecek olan ÇOSBSBM’nin kısa zamanda kapsam genişletmeyle farklı sektörlerde de mesleki belgelendirme hizmeti vermesi planlanmaktadır.”