Kapaklı Gazetesi - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında önemli projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Sıfır Atık Belgesi’ verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 470 adet sıfır atık kutuları temin edildi ve hizmet binalarına dağıtıldı. Ayrıca 39 adet konteyner alınarak atık geçici depolama alanları oluşturan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında hizmet binasından 7330 kg karışık geri dönüştürülebilir atık lisanslı kuruluşlara teslim etti. Gerçekleştirilen bu faaliyetler çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeye ‘Sıfır Atık Belgesi’ni takdim etti.

''İL GENELİNDE BU BELGEYİ ALAN TEK BELEDİYE''

Konu hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, il genelinde bu belgeyi alan tek belediye olduğunu belirterek, ‘’Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlı bir belediye olmuştur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak; gelecek nesillerimize daha yaşanılır bir kent bırakmak için başlattığımız Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandık. Şehrimizdeki kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atık oluşumunun önlenmesi ya da minimize edilmesi ve oluşan atığın toplanarak geri kazanımını sağlamak adına çalışmalarımız devam edecektir.’’ dedi.